Evenimentul Zilei > Actualitate > Un irakian de 20 de ani va fi expulzat din România pentru faptele sale
Un irakian de 20 de ani va fi expulzat din România pentru faptele sale

Un irakian de 20 de ani va fi expulzat din România pentru faptele sale

Un irakian care inițial a cerut azil politic în România, pentru ca ulterior să renunțe voluntar la cererea sa, a fost depistat stând ilegal la Timișoara și va fi expulzat. De asemenea, pe numele lui se va pune interdicția de a călca pe teritoriul României timp de cinci ani.

”Poliţiştii de imigrări din Timiș au depistat un tânăr de 20 de ani, din Irak, care nu a părăsit țara în termen de 15 zile de la emiterea deciziei de returnare. Acesta a fost luat în custodie publică în vederea îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României, iar, la ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pentru o perioadă 5 ani”, transmit oamenii legii. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetăţeanul străin a fost solicitant de azil, iar în luna decembrie 2017 a renunțat la cererea privind acordarea protecției internaționale din partea statului român, fiind obligat prin decizie de returnare să părăsească țara în termen de 15 zile

Ca urmare a celor constatate, s-a dipus măsura luării în custodie publică față de bărbat, acesta fiind introdus în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică din Arad până la îndepărtarea de pe teritoriul României.