Un ieșean care a vrut să-și cumpere o mașină, înșelat de niște italieni. Schema folosită

Un ieșean care a vrut să-și cumpere o mașină, înșelat de niște italieni. Schema folosită Sursa foto: Unsplash

Un ieșean a vrut să își cumpere în 2019 o mașină din Italia cu 11.000 de euro. Era vorba despre un Mercedes care ar fi fost subevaluat, tocmai de aici și ideea omului de a o cumpăra. Totul s-ar fi făcut prin intermediul unei firme italiene. Reprezentanții acesteia i-au cerut omului banii în avans, iar ieșeanul a mers la bancă și i-a pus.

Doar că a doua zi când a sunat la presupusa firmă nimeni nu i-a mai răspuns la telefon. Așa că omul a mers din nou la banca din România și a încercat să oprească tranzacția. Doar că cei de la banca română după ce ar fi făcut verificări i-au transmis omului că banii fuseseră deja retrași.

Mașină cu bucluc pentru un ieșean

Trei ani mai târziu bărbatul află că de fapt banca ar fi putut să recupereze 5.300 de euro din această sumă. Mai exact, în momentul în care cei din România au vorbit cu banca italiană, aceștia din urmă au precizat că 5.300 de euro sunt încă în cont. Doar că au nevoie de un document de la banca din România pentru a-i returna.

Potrivit datelor de la dosar cei din România nu au mai făcut nici un fel de diligențe pentru a-i recupera ieșeanului banii. Așa că acesta a decis să îi dea în judecată și a câștigat deja în primă instanță. Chiar dacă banca a susținut în instanță că fapta s-a prescris. Magistrații au decis că nu este așa, având în vedere că ieșeanul a aflat în 2022 că și-ar fi putut recupera o parte din bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Banca, obligată de magistrați să îi dea banii înapoi

”Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 5.300 Euro, echivalent în lei, la cursul BNR de la data efectuării plăţii, la care se adaugă dobânda legală, începând cu data de 07.02.2019, calculată conform O.G. nr. 13/2011.

Admite cererea reclamantului de obligare a pârâtei la plata cheltuielilor de judecată. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei totale de 4.390,46 lei”, au stabilit judecătorii. Dosarul se află în recurs pe rolul Tribunalului Iași.