Evenimentul Zilei > Social > Un grup de români, spaima Occindetului. Metoda „tandră” prin care furau ca-n condru. Operațiune de amploare
Un grup de români, spaima Occindetului. Metoda „tandră” prin care furau ca-n condru. Operațiune de amploare

Un grup de români, spaima Occindetului. Metoda „tandră” prin care furau ca-n condru. Operațiune de amploare

Gruparea, de origine română, a funcționat în principal în Catalonia și Altea, unde au fost arestați deja doi. Aceștia acționau într-un mod ingenios: îşi arătau afecțiunea faţă de oamenii care aveau ceasuri scumpe la mână. 

Garda Civilă din Altea, într-o operațiune coordonată cu Poliția din Catalonia – Mossos d’Esquadra, ​​a dezmembrat un grup infracțional care a comis jafuri cu metoda îmbrățișării.

Deținuții sunt acuzați de fapte penale comise în orașele Valls, Barcelona, ​​Sant Pere de Ribas, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella, Seguro de Calafell, în Catalonia și Altea. Membrii grupului au fost foarte activi la nivel internațional, aceştia au călătorit în toată Europa. În acest sens, trebuie remarcat faptul că acumulează arestări în Franța, Belgia, Olanda, Germania și Regatul Unit.

Metoda: o îmbrățișare blândă, afectuoasă 

Femeia arestată încearcă să fure un ceas de lux, prinzând un bărbat de braț. / Garda Civilă

Tâlharii români urmăreau victimele cu ceasuri de ultimă generație

Țintele erau în principal persoane care purtau ceasuri de ultimă generație. Când erau detectate, victimele erau urmărite cu vehiculele până acasă. Tâlharii se apropiau și cereau ceva pentru a distrage atenția. Imediat luau persoanele de braț cu intenția de a le fura ceasul. În cazul în care victima își dădea seama de situație, tâlharii apucau ceasul violent până reușeau să-l ia.

La 15 septembrie, s-a detectat că unul dintre principalii anchetați s-a întors la Altea, însoțit de alți membri ai grupului. În acest oraș au comis un jaf folosind violență extremă.

Poliția a reţinut o femeie. Iar bărbaul va fi cercetat în stare de libertate

Câteva zile mai târziu, pe 26, agenții Gărzii Civile Altea au reținut două persoane, un bărbat și o femeie, pentru aceste evenimente, precum și pentru un mandat de arestare emis de instanța Valls (Tarragona), pentru fapte similare.

Deținuții au ajuns la Tribunalul de Pază Benidorm, care a decretat admiterea cu închisoare prin ordinul Judecătoriei de Instrucție 2 din Valls (Tarragona), pentru o femeie acuzată de tâlhării, iar bărbatul fiind eliberat fiind cercetat în libertate.

Unul dintre deținuţi este o tânără de 27 de ani, de naționalitate română, care are patru dosare la Mossos d’Esquadra. Bărbatul are 25 de ani și este, de asemenea, de naționalitate română, scrie Las Provincias.