Evenimentul Zilei > Politica > Un gălățean, ministru la Cercetare
Un gălățean, ministru la Cercetare

Un gălățean, ministru la Cercetare

Lucian Puiu Georgescu, secretar de stat în Ministerul Cercetării și Inovării din februarie, a fost desemnat în fruntea instituției. Noul ministru al Cercetării este președuntele Senatului Universității “Dunărea de Jos” din Galați. potrivit CV-ului,a publicat 12 cărți, este conducător de doctorate, și expert evaluator în cercetare la Agenția Universităților Francofone, UNDP, DG Research proiecte FP, Horizon 2020, EU INTAS, CNCSIS, CEEX și Phare.

Născut în 1960 la Galați, Puiu Georgescu este absolvent al Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică, din cadrul Institutului Politehnic Iași. Conform ultimei declarații de avere disponibile, din toamna lui 2016, deține două apartamente, unul îmn București și altul în orașul nbatal, iar tot aici mai are un teren de 994mp și o vilă de 200 mp. Mai are două Mercedes-uri și o Tacuma, bijuterii de 65.000 euro, iar în bănci și fonduri de investiții a depus 1,3 milioane lei, 234.000 euro si 156.000 dolari.

A câștigat bine din activitățile derulate prin PFA-ul pe care-l deține, ceea ce i-a adus un venit de 335.000 de lei, iar această sumă se adaugă celor 285.000 de lei obținuți ca manager de proecte la Universitatea „Dunărea de Jos”, sau celor 44.000 de lei primiți ca membru ARACIS. (Sursa foto: PresaGalați.ro)