Evenimentul Zilei > International > Un fost procuror în cazul Watergate prevede că Trump va fi „prăjit”
Un fost procuror în cazul Watergate prevede că Trump va fi „prăjit”

Un fost procuror în cazul Watergate prevede că Trump va fi „prăjit”

Procurorul din cazul Watergate, Nick Akerman, prevede că Donald Trump va fi „prăjit” odată cu mărturisirile lui Gordon Sondland.

Fostul procuror din cazul Watergate, Nick Akerman, susține că este capabil să prezică momentul exact în timpul audierilor în care președintele Donald Trump va fi „prăjit”.

Akerman consideră că acel moment va fi atunci când Gordon Sondland va depune mărturie

Sondland, ambasadorul SUA în Uniunea Europeană, a fost implicat în mașinațiile  administrației Trump care a ar fi pus presiune pe președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky să-l cerceteze pe Joe Biden în schimbul a sute de milioane de dolari în ajutor militar. Concret, potrivit unui raport al Washington Post, din 4 octombrie , mesajele text dintre Sondland, fostul trimis al SUA pentru negocierile de pace din Ucraina, Kurt Volker și alte persoane dezvăluie eforturile lui Sondland de a pregăti oficialii ucraineni pentru cerințele lui Trump.

Acesta să fie sfârşitul lui Trump?

Administrația Trump a încercat să-l împiedice pe Sondland să depună mărturie în fața Comitetului de Informații, dar Sondland a sfidat acest ordin și a depus mărturie într-o ședință cu ușile închise din 17 octombrie. În timpul acestei mărturii, Sondlad a susținut că Trump a presat diplomați din regiune să lucreze cu Rudy Giuliani când a fost vorba de Ucraina.  Ulterior, Sondland și-a modificat mărturia, susținând că mărturiile altor martori l-a determinat să-și „amintească” mai clar unele lucruri.

Sondland este programat să depună mărturie publică săptămâna aceasta

Când se va întâmpla, se va termina jocul pentru Trump, spune Akerman. Concret, Akerman spune că Sondland va prezenta tot ceea ce știe, cu documente care să-l susțină. Tot fostul procuror mai susține că declarațiile lui Sondland vor fi coroborate cu declaraţiile celorlalţi martori.

Deși vor fi în total opt martori, toți ochii par să fie pe Gordon Sondland, ambasadorul SUA în Uniunea Europeană care a fost deja nevoit să își revizuiască mărturia anterioară, potrivit celor relatate de inquisitr.