Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un film produs în România se află pe LISTA NOMINALIZĂRILOR OSCAR! Cine este primul producătorul român care s-a înscris în lupta pentru CEL MAI IMPORTANT PREMIU OBŢINUT în cinematografie
Un film produs în România se află pe LISTA NOMINALIZĂRILOR OSCAR! Cine este primul producătorul român care s-a înscris în lupta pentru CEL MAI IMPORTANT PREMIU OBŢINUT în cinematografie

Un film produs în România se află pe LISTA NOMINALIZĂRILOR OSCAR! Cine este primul producătorul român care s-a înscris în lupta pentru CEL MAI IMPORTANT PREMIU OBŢINUT în cinematografie

Filmul "Toni Erdmann", în regia lui Maren Ade şi produs de Ada Solomon Hi Film-România, a fost nominalizat la categoria "Cel mai bun film străin" la Premiile Oscar 2017, informează Libertatea.

Lungmetrajul ”Toni Erdmann”, o coproducţie cu participare românească, se numără printre peliculele care au fost nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Astfel, Ada Solomon devine primul producător din istoria cinematografiei românești care este nominalizat la prestigiosul trofeu oferit de Academia Americană de Film. 

Filmul "Toni Erdmann" tratează tema obsedantă a momentului, ruptura drastică între generaţii. Tatăl parcurge distanţa între Germania în România doar pentru a echilibra viaţa fără sens a fiicei sale. Cum se spune, face totul pentru ea. Discret sau intruziv, o urmăreşte pas cu pas în viaţa sa corporatistă din România. Drog, eşec sentimental, tranzacţii eşuate, partyuri trăznite, toate îl au drept martor "din umbră" pe tatăl care îi spune fetei sale că viaţa merită trăită şi trebuie trăită altfel.

Pelicula “Toni Erdmann” (Germania-Austria-România), al cărei producător român este Ada Solomon, a fost nominalizat la categoria “cel mai bun film străin”, alături de lungmetrajele ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania).

 „Recunoașterea filmului „Toni Erdmann” este covârșitoare. Nominalizările vin și se uită așa cum apar, filmul însă rămâne. Și faptul că în urma acestor recunoașteri internaționale filmul este văzut de tot mai mulți spectatori este cea mai dorită recompensă pentru cei care au lucrat la el. 

Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță”, a transmis Ada Solomon. 

Ada Solomon