Un asteroid cu dimensiuni estimate la 2 kilometri va trece pe lângă Terra pe 29 aprilie, la ora 9.56 GMT (12.56, ora României), riscul de coliziune cu planeta noastră fiind exclus, potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA, , scrie Earthsky.org.

Asteroidul 52768 (1998 OR2), descoperit de NASA în 1998, va trece la o distanţă de circa 6,2 milioane de kilometri de Terra, cu o viteză de aproximativ 31.300 de kilometri pe oră, scrie Mediafax.

Dacă s-ar ciocni de Terra, asteroidul ar provoca „efecte la nivel global”, spuneau reprezentanţii NASA după ce au descoperit obiectul cosmic.

NASA și cercetătorii din întreaga lume monitorizează constant, prin programul „NASA Asteroid Watch”, spaţiul din jurul Pământului pentru a supraveghea mişcarea asteroizilor pe care îi cunosc, dar și pentru a identifica și alte noi corpuri.

Mai mult, orice asteroid care are cel puțin 140 de metri în diametru și care se deplasează pe o orbită de 7,5 milioane de kilometri distanță de Pământ este atent examinat de specialiști și urmărit îndeaproape.