Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fenomen meteo extrem blochează circulația pe Autostrada București – Constanța
Un fenomen meteo extrem blochează circulația pe Autostrada București – Constanța

Un fenomen meteo extrem blochează circulația pe Autostrada București – Constanța

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că se circulă greu pe Autostrada București – Constanța din cauza condițiilor meteorologice deosebite.

Sâmbătă după-amiază s-a pornit o furtună de praf care a redus vizibilitatea conducătorilor auto sub 100 de metri.

„Circulaţia mașinilor pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 125 – 130 (loc. Ștefan cel Mare, județul Călărași), dar și în zona kilometrului 144 (loc. Fetești, județul Ialomița) a fost afectată din cauza rafalelor puternice de vânt”, informează Centrul Infotrafic.

Recomandarea polițiștilor de la Rutieră

Vântul puternic creează furtună de praf şi vizibilitatea în zonele afectate este redusă sub 100 de metri.

„Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare”, se mai arată în comunicatul de presă.

„Polițiștii le recomandă șoferilor să sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.”,  se mai arată în comunicatul de presă.

Au fost emise avertizări de vreme rea în mai multe zone ale țării

De asemenea, Centrul Infotrafic informează că, pe autostrada A1 Sibiu-Deva, pe tronsonul kilometric 309 – 316, pe raza localităților Sebeș și Pianu de Jos, județul Alba, se circulă în condițiile unui carosabil umed, plouă torențial pe unele segmente de drum şi există pericol de acvaplanare.

„Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea în majoritatea zonelor țării, cu instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torențiale și intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă până duminică, 27 septembrie, ora 03.00.