Evenimentul Zilei > Social > ”Râurile din cer”. Un fenomen meteo înspăimântător va lovi pământul
”Râurile din cer”. Un fenomen meteo înspăimântător va lovi pământul

”Râurile din cer”. Un fenomen meteo înspăimântător va lovi pământul

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Tsukuba din Japonia a descoperit că un fenomen extrem își va face simțită prezența pe Terra. Vor apărea precipitații record în regiunile din Asia, dar și în Europa și America de Nord.

Cercetătorii au făcut verificări amănunțite despre schimbările climatice din lume. Aceștia au descoperit că un fenomen extrem va ajunge în regiunile din Asia, dar și în Europa sau America de Nord. Planeta va avea parte de precipitații record.

Omenirea se va confrunta cu un fenomen straniu

Aceste râuri din cer sunt practic niște benzi înguste de vapori de apă concentrați, care curg prin atmosferă și pot duce la niveluri ridicate de precipitații peste munți sau zone cu altitudini medii, potrivit Daily Mail.

Furtuna lentă, fenomenul care îngrozeşte meteorologii

Specialiștii au analizat comportamentul râurilor atmosferice și al precipitațiilor extreme din Asia de Est, în urma diferitelor rezultate ale schimbărilor climatice. Asia de Est s-a confruntat cu precipitații extreme, abundente, în iulie 2018 și iulie 2020, cauzate de râurile atmosferice.

Echipa de cercetători de la Universitatea Tsukuba din Japonia, a povestit că dacă temperaturile cresc cu 4 grade Celsius, râurile atmosferice vor fi mai intense ca niciodată, iar omenirea se va confrunta cu niveluri record de precipitații în toată Asia de Est. Specialiștii au declarat că acest fenomen va apărea și în Europa, America de Nord.

”Devine din ce în ce mai clar că încălzirea globală înseamnă mai mult decât temperaturile mai ridicate”, au spus experții japonezi.

În ultimii ani, omenirea s-a confruntat cu ploi abudente, inundații, cutremure.

Încălzirea globală nu poate fi oprită

„Este foarte bine ca liderii să susțină că au o țintă net zero, dar dacă nu au planuri cu privire la cum să ajungă acolo, iar țintele lor pentru 2030 sunt scăzute, atunci, sincer, acest prag numit „net zero” este doar o altă afirmație care nu se transformă într-o acțiune reală privind schimbările climatice”, a declarat Bill Hare, CEO al Climate Analytics, una dintre organizațiile care fac parte din CAT.

Climate Action Tracker a declarat în raportul postat faptul că, în oricare dintre scenariile analizate de ei, rezultatul este unul singur. Încălzirea globală va depăși limita de 1,5°C. Aceasta ar fi, conform oamenilor de știință, nivelul pe care lumea trebuie să-l țină „în viață” pentru a preveni cele mai devastatoare efecte ale schimbărilor climatice.