Un fast-food celebru, închis de ANPC. Ce au descoperit comisarii

Un fast-food celebru, închis de ANPC. Ce au descoperit comisarii Sursa foto: Pattadis Walarput | Dreamstime.com

Un fast-food celebru a fost închis de ANPC. În urma controalelor s-au descoperit mai multe nereguli. Au fost date amenzi şi s-a decis oprire temporară a activităţii până la remedierea deficiențelor.

Un fast-food celebru a fost închis de ANPC. Este vorba despre faimosul McDonald’s din Gara de Nord. Acest fast-food este frecventată zilnic de mii de oameni care călătoresc cu trenul. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a închis restaurantul McDonald’s din Gara de Nord.

Un fast-food celebru, plin de nereguli

În urma neregulilor găsite, autoritățile sanitare au decis să-l închidă. Compania care deține lanțul McDonald’s se numește Premier Restaurants.

„În această unitate, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dispus măsura de oprire temporară”, scrie pe afișul lipit pe ușa restaurantului de către inspectorii ANPC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru abaterile înregistrate în timpul verificărilor, comisarii ANPC au sancționat operatorul economic cu amenzi contravenționale în valoare de 50.000 lei. Totodată, s-a decis oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor.

McDonalds Gara de Nord închis de ANPC. Inspectorii au găsit păianjeni mizerie și sosuri ținute la 37 grade | VIDEO  FOTO

Sursa foto: ANPC

Pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie

Neregulile constatate de către comisarii ANPC, în timpul controlului au fost:

  •  folosirea unui spațiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spațiu, nu se păstrează în stare de congelare, fiind decongelate • condiții igienico-sanitare neconforme în spațiul de producție: pereți cu plăci de faianță lipsă • folosirea unui spațiu de frig cu strat de gheață grosier pe pereții interni și ușa de deschidere, cu acumulare de impurități macroscopice • folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilității minimale depășită • păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 de grade C, înregistrată în momentul controlului, față de maximum 4 grade C, temperatura de păstrarea a acestora conform reglementărilor • folosirea unor practice comerciale incorecte: constatarea unor discrepanțe între cantitățile declarate pentru diferite produse/preparate, și cele nete • folosirea unor coridoare/spații insalubre pentru aprovizionare, cu pereți murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie • depozitarea în același spațiu, a ambalajelor secundare de transport și a produselor de panificațiecongelate.