Cu toate că medicul Mircea Beuran a declarat că nu s-a aflat în sala de operație, acesta a fost demis din funcția de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare.

”Sărmanul Beuran. După ce uns-a fost cu toate alifiile mass-media, după ce imaculatul deputat Ungureanu i-a aplicat “strategia Lucan” de distrugere a caracterului, după ce a aflat toată lumea că e mincinos pentru că a intrat în sală echipat necorespunzator și cu ceas la mână (dar oare lenjeria, lenjeria intimă era curată pe el?), iacătă că ajunge și mafiot, conducător de castă, interlop medical de frunte.
E o ironie să ajung eu să îl apăr, dat fiind că se numără printre cei greu, dacă posibil, defensibili.

Când vezi însă cum își exersează plurilimea dreptul la vocabular democratic, atunci când se formează conclavuri unanime, și mai ales dacă pute aerul a sfântă indignare, am să apăr victima. Astăzi, Beuran.

Când se umflă vena propagandei și discutăm de oameni folosind bidineaua morții, și trafaletul dejecției (în liberă traducere, când oameni vor fi făcuți de căcat fără posibilitatea de-a se face la rându-le auziți), am să apăr victima. Astăzi, Beuran.

Când, mai mult, se găsesc să vorbească diverși doar în scopul de-a deturna, reforma, exploata și înșuruba senzația narativei cât să le iasă lor pasențele, planurile și biznisul, am să apăr victima. Astăzi, Beuran.

Spun toate aceste lucruri pentru că la fiecare Beuran toată medicina a fost luată la scărmănat, pe aici și pe aiurea, de către oameni care n-ar trece nici măcar bătrânica strada. Care cred că medicina e un fel de Mamaia, sau de Pensiune, sau un fel de Closet, unde doctorul e un simplu “prestator de servicii”.

Când dă apa în clocot, să te ferească pronia de flegma babelor și afurisenia îngerilor de români, care mai de care mai fibră morală, compasiune, dragoste și îndurare de aproape. Aș! Mâine dacă pică meteoritul la Maglavit își mută aceeași plurilime atenția, și la revedere medicină și beurani.
Opusul iubirii nu e ura, e indiferența.

Și plurilimea, adictă la senzații, suferă de fapt de o cronică, patologică formă de indiferență. Nesimțiții strigă: nesimțitul! Zgomot să fie, scandal să fie. Dacă face și rating, bine. Dacă mai vinde un bax de detergenți sau crema de hemoroizi, și mai bine.

Fapt e că majoritatea medicilor nu sunt echipați să facă față “furiei populare”, mai ales când e condusă de niște specii predatoriale splendide, extrem de bine lubrifiate de vaselina oportunității.

Deci îl apăr pe Beuran, să fie clar. Nu-l apăr că merită. Îl apăr pentru că în fața unor șobolani de speță nouă oricine merită apărat”, a scris medicul psihiatru Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: