Evenimentul Zilei > Actualitate > Un copil a ajuns în stare extrem de gravă la spital după ce s-a suit pe un tren
Un copil a ajuns în stare extrem de gravă la spital după ce s-a suit pe un tren

Un copil a ajuns în stare extrem de gravă la spital după ce s-a suit pe un tren

Un minor s-a electrocutat după ce s-a urcat pe vagonul unui tren. Tragicul eveniment s-a produs la Iași.

Tragedie în județul Iași. Un copil s-a electrocutat după ce ss-a suit pe vagonul unui tren. Acesta a ajuns la spital în stare gravă.

Copilul, în vârstă de 12 ani, se juca împreună cu mai mulți prieteni în gara din Iași. Acesta s-a urcat pe vagonul unui tren de marfă aflat pe o linie secundară. S-a format un arc electric, copilul fiind astfel electrocutat.

Băiatul a fost găsit într-o baltă de sânge de către un angajat al CFR. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD. Medicii i-au acordat copilului primul ajutor.

„Minorul a căzut de la înălţime după electrocuţie prin arc electric, de la firele de înaltă tensiune de deasupra vagonului. Pacientul are o arsură pe 30 la sută din suprafaţa corporală, estimată a fi de gradul doi. A suferit traumatisme multiple prin cădere de la înălţime. S-a început tratamentul, apoi a fost transportat în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Copii „Sfânta Maria”, pentru tratament de specialitate”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, potrivit News.ro.

Un incident similar a avut loc în Hunedoara

În urmă cu câteva luni, un băiat în vârstă de 12 ani a murit electrocutat, după ce s-a urcat pe un vagon de tren în gara Petroşani, copilul aflându-se în zonă împreună o fetiţă, tot de 12 ani, care a scăpat cu viaţă după ce a fost trântită la pământ de arcul electric format de linia de înaltă tensiune.Un bărbat care se afla în zonă a alertat autorităţile sunând la numărul de urgenţă 112. La locul incidentului au intervenit două echipaje de pompieri din Petroşani, fetiţa fiind găsită în stare de agitaţie în apropierea unei garnituri de tren ce era oprită în gară.

„Fata a relatat că se afla pe unul dintre vagoane cu un băiat de 12 ani, când a fost trântită la pământ de arcul electric format. Băiatul a rămas blocat pe vagon şi nu dădea semne de viaţă”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

După decuplarea liniei de înaltă tensiune, echipajele de salvatori au ajuns pe vagonul unde se afla victima, însă băiatul era carbonizat în urma arcului electric.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.