Evenimentul Zilei > International > Un cardinal, prieten al Papei, surprins de Poliție la o orgie cu homosexuali și droguri
Un cardinal, prieten al Papei, surprins de Poliție la o orgie cu homosexuali și droguri

Un cardinal, prieten al Papei, surprins de Poliție la o orgie cu homosexuali și droguri

Orgia, pe care cardinalul Coccopalmerio ar fi „prezidat-o” a fost organizată la sediul Congregației pentru Doctrina Credinței. Poliția, care a organizat o razie, l-a făcut scăpat pe cardinal, dar l-a arestat pe secretarul acestuia. Coccopalmerio a condus Conciliul Pontifical pentru Textele Legislative și este un partizan al liberalizării Bisericii Catolice.

Cardinalul Francesco Coccopalmerio, colaborator apropiat al Papei Francisc, a luat parte în vara lui 2017, la o petrecere homosexuală la care s-au folosit droguri din belșug și la care a avut loc o descindere a poliției, ocazie cu care a fost arestat secretarul acestuia, Monseniorul Luigi Capozzi, de 50 de ani.

O sursă bine plasată de la Vatican, care cunoaște foarte bine cazul, și care a cerut să își păstreze anonimatul de teama represaliilor, a relatat pentru foarte seriosul LifeSiteNews că Papa a fost informat de prezența lui Coccopalmerio la petrecere. Sindrofia a fost organizată în clădirea Congregației pentru Doctrina Credinței (CDC).

 Coccopalmerio a condus Conciliul Pontifical pentru Textele Legislative, până la demisia sa în aprilie, anul acesta.

Aceeași sursă de la Vatican a făcut dezvăluiri mai detaliate cu ocazia unei întâlniri private, vara aceasta, cu un grup de preoți, dintre care trei au vorbit cu reporterii LifeSiteNews pe marginea subiectului.

Unul dintre preoți a declarat că, potrivit sursei de la Vatican, cardinalul Coccopalmerio, în vârstă de 80 de ani, nu era un simplu participant la petrecere. Sursa spune că, „de fapt, ‘el o prezida’ când jandarmii de la Vatican au pătruns și i-au ordonat să dispară, înainte să înceapă arestările”.

Un al doilea preot a afirmat că sursa de la Vatican „mi-a declarat limpede mie și altora că, atunci când poliția a pătruns în apartament și l-a arestat pe Capozzi, cardinalul Coccopalmerio era prezent la orgie”. Poliția i-a spus să plece „imediat”. Preotul a adăugat că sursa „ne-a dat de înțeles că Francesco Coccopalmerio este un homosexual practicant”.

Al treilea preot a relatat că „a auzit cu ocazia unei convorbiri informale în prezența altor preoți despre un cleric de rang înalt din interiorul Curiei Romane” că, la respectiva „orgie homosexuală”, „cardinalul a fost prezent și luat rapid de poliția de la Vatican” de la fața locului.

LifeSiteNews relata la sfârșitul lunii august că Papa Francisc însuși a insistat ca acel apartament de lux din clădirea Congregației pentru Doctrina Credinței să-i fie oferit Monseniorului Capozzi, secretarul bunului său prieten, Coccopalmerio, în loc să-i fie repartizat secretarului prefectului de atunci al CDC, cardinalul Gerhard Müller.

 

„Suntem capabili să-i primim în comunitățile noastre?”

Exortația Amoris Laetitia („Fericirea iubirii” în latină) este un mesaj adresat familiilor catolice de către Papa Francisc. Ea a fost dată publicității pe 8 aprilie 2016, după Sinoadele pe tema Familiei ținute în 2014 și 2015. Tabăra conservatoare din Biserica Catolică critică aspru Amoris Laetitia, pe care o consideră un atac la adresa familiei tradiționale și o deschidere a ușilor pentru „normalizarea” homosexualității”.

Într-o ciornă a documentelor propuse de Vatican spre dezbatere la Sinodul din 2014, un paragraf suna astfel: „Homosexualii au daruri și calități de oferit comunității creștine: suntem noi capabili să-i primim pe acești oameni și să le facem loc în comunitățile noastre? Adeseori, ei își doresc să întâlnească o biserică care să le ofere un cămin primitor.”

 

„Aspectele pozitive” ale Homosexualității

Înainte de a lucra la Vatican, Coccopalmerio a fost episcop auxiliar de Milano, sub cardinalul Carlo Martini. Într-un interviu din 2014 pentru site-ul Rossoporpora, el declara:

„Dacă întâlnesc un cuplu homosexual, remarc imediat că relația lor este ilicită: doctrina spune asta, și eu o reafirm cu absolută certitudine. Totuși, dacă mă opresc la doctrină, nu mai privesc persoanele. Dar dacă văd că acele două persoane se iubesc cu adevărat una pe alta, fac acte de caritate pentru cei nevoiași, de exemplu… atunci pot spune și că, deși relația lor rămâne ilicită, apar și elemente pozitive la aceste persoane. În loc să închid ochii la asemenea realități pozitive, le subliniez. Trebuie să fim obiectivi și să recunoaștem aspectele pozitive ale unei anumite relații, în sine ilicită.”

Această relativizare a adevărului moral, notează LifeSiteNews, este identică cu a Papei Francisc din exortația sa postsinodală „Amoris Laetitia”.

Coccopalmerio este un partizan convins al Amoris Laetitia. El a scris o broșură intitulată „Al optulea capitol al exortației post-sinodale Amoris Laetitia” elogiind atitudinea mai îngăduitoare față de „divorțații recăsătoriți”, cărora, insistă cardinalul, „trebuie să li se dea” Sfânta Împărtășanie. Divorțul este interzis în Biserica Catolică, atrăgând excomunicarea.

Benjamin Leven, teolog german și redactor șef al ziarului catolic german Herder Korrespondenz, explică într-un număr din octombrie 2018 că, potrivit surselor sale, cardinalul Coccopalmerio l-ar fi abordat pe Papa în legătură cu pedofilul Don Mauro Inzoli pentru a-l reabilita parțial ca preot. Leven spune că în acest caz Coccopalmerio ar fi jucat un „rol nedemn”. Teologul german mai afirmă despre cardinal că ar fi cunoscut la Roma pentru opoziția sa de principiu față de caterisirea preoților vinovați, măsură pe care o consideră un fel de „pedeapsă cu moartea”.

La toate aceste dezvăluiri trebuie adăugat și un element bizar:, prăbușirea în luna august a acoperișul bisericii din Roma, construite deasupra fostei închisori Mamertine, unde a fost ținut prizonier Apostolul Petru înainte de a fi crucificat și unde cardinalul Francesco Coccopalmerio era titular.