Evenimentul Zilei > International > Un cardinal acuză: „La Vatican există o reţea de homosexuali”
Un cardinal acuză: „La Vatican există o reţea de homosexuali”

Un cardinal acuză: „La Vatican există o reţea de homosexuali”

Organizatorii congresului de la Vatican privind abuzurile sexuale au evitat în mod deliberat problema homosexualităţii. Scopul: promovarea „agendei homosexuale” a Bisericii Catolice şi protejarea reţelelor de homosexuali care înfl oresc într-un „climat de complicitate şi de conspiraţie a tăcerii”.

Aceste acuzaţii şocante aparţin cardinalului german Walter Brandmüller şi au fost făcute în cadrul unui interviu pentru National Catholic Register. „Discutarea problemei homosexualităţii ar fi devenit periculoasă pentru ei, deoarece este evident că există o reţea de homosexuali în interiorul Vaticanului”, a declarat cardinalul. „Aceasta este problema, fără nici o îndoială. Este o tăcere care trebuie ruptă.”

Afirmaţiile vin la o săptămână după ce Brandmüller şi un alt cardinal, americanul Raymond Burke, au trimis o scrisoare deschisă episcopilor care participau la congresul de la Vatican din 21 – 24 februarie privind abuzurile sexuale, cerându-le să pună capăt tăcerii în legătură cu corupţia morală care domneşte în Biserica Catolică şi să revină la apărarea legii divine şi naturale.

Este nevoie acum de un gest urgent şi decisiv”, arătau ei în scrisoare, adăugând că „plaga agendei homosexuale s-a răspândit în interiorul Bisericii, promovată de reţele organizate şi protejată de un climat de complicitate şi de o conspiraţie a tăcerii.”

 Scrisoarea deschisă a celor doi cardinali nu a avut nici un rezultat. În interviul acordat pe 25 februarie pentru National Catholic Register, cel mai vechi ziar catolic din Statele Unite, monseniorul Brandmüller se declară „foarte dezamăgit” de rezultatele congresului şi de faptul că s-a evitat discutarea cauzelor fundamentale ale fenomenului.

Cauza cauzelor: imoralitatea

„Am spus tot ce trebuia să fie spus. Totul depinde de ce se va face de acum încolo, însă tăcerea în legătură cu homosexualitatea este adevărata problemă. Noi am redactat scrisoarea ca observatori din afară; nici cardinalul Burke nici eu nu suntem împlicaţi.”

Întrebat în ce măsură această problemă este cauzată de prăbuşirea doctrinei morale în Biserica Catolică, Brandmüller a răspuns că lipsa de doctrină morală este „rădăcina” cauzelor, iar fenomenul este vechi de zeci de ani.

„La sfârşitul anilor 1960 şi începutul anilor 1970, predarea moralei la Universitatea (Pontificală) Gregoriană (din Roma) era eretică”, a explicat Brandmüller. „Era vremea profesorilor disidenţi: Jozef Fuchs, Bernard Häring şi Charles Curran. Ei îşi prezentau învăţăturile, băieţii ascultau aceste cursuri şi au început să practice (homosexualitatea). Colegiul (Pontifical) Nord American (din Roma, un seminar care pregăteşte viitorii preoţi – n.r.) era un focar de homosexualitate”, a dezvăluit înaltul prelat german.

El a elogiat iniţiative laice precum protestul tăcut de acum o săptămână de la Roma, care a strâns laolaltă o sută de bărbaţi şi femei pentru a se „opune politicii de tăcere a Vaticanului în legătură cu homosexualitatea”, înainte de congresul privind abuzurile clericale.

„Oricine are dreptul să exprime o opinie, iar acesta a fost un bun protest”, a spus Brandmüller. „Trăim în speranţă şi încredere în pronia divină.”

 

Unda de şoc se apropie de Înaltul Scaun

La începutul acestei săptămâni, cardinalul australian George Pell a fost găsit vinovat de abuz sexual asupra a doi băieţi minori din corul unei catedrale din Melbourne, în 1996. Pell este trezorierul Vaticanului şi numărul 3 în ierarhia Bisericii Catolice, fiind până acum cel mai înalt ierarh implicat într-un asemenea scandal. De asemenea, Pell a fost responsabil de gestionarea (citeşte: muşamalizarea) scandalurilor privind abuzurile sexuale din Biserica Australiană. Vaticanul a anunţat că împotriva lui Pell va fi deschisă o anchetă canonică internă. Săptămâna trecută, Vaticanul l-a caterisit pe Theodore McCarrick, fost cardinal şi arhiepiscop de Washington, pentru abuzarea a trei minori şi hărţuirea unor seminarişti adulţi. Este cel mai înalt ierarh pedepsit pentru astfel de abuzuri.