Evenimentul Zilei > Actualitate > Un câine a fost suspus unor torturi inimaginabile: I-au tăiat dinții. Polițiștii îl caută pe proprietar
Un câine a fost suspus unor torturi inimaginabile: I-au tăiat dinții. Polițiștii îl caută pe proprietar

Un câine a fost suspus unor torturi inimaginabile: I-au tăiat dinții. Polițiștii îl caută pe proprietar

Un câine a fost maltratat de fostul stăpân și nu a mai putut mânca după ce dinții i-au fost polizați, cel mai probabil cu un flex.

Caz șocant descoperit într-un sat din Botoșani, acolo unde polițiștii au găsit un câine ce fusese supus unor acte de cruzime înfiorătoare. Un câine ciobănesc avea dinții polizați, din câte se pare, cu un flex. Abandonat pe străzi, patrupedul se adăpostise în curtea unei case, iar un medic veterinar îl îngrijește în aceste zile.

Câinelui îi fuseseră polizați dinții

Oamenii legii încearcă să dea de urma celui care a agresat și abandonat câinele. Animalul se afla într-o stare fizică foarte proastă în momentul în care a fost descoperit. Era înfometat și însetat și abia se mai ținea pe picioare. Medicul veterinar care îl tratează pe acest câine spune că animalul a suferit foarte mult. A avut o perioadă în care nu a mai putut să mănânce, pentru că dinții îi fuseseră polizați. În plus, el se mai confruntă și cu probleme articulare, conform specialistului.

„Acest cățel a suferit enorm atunci când i s-au tăiat dinții, chiar dacă s-a făcut cu anestezie, pulpă dentară și dinții au rămas descoperiți. Probabil a avut o lungă perioada în care nu a putut consumă mâncare, acum este sub tratament pentru că mai are și alte probleme articulare. Este un cățel încă activ pentru vârsta lui”, a afirmat medicul veterinar, conform realitatea.net.

Polițiștii încearcă să dea de urma stăpânului

Câinele respectiv este microcipat, iar stăpânul este căutat de polițiștii pentru a fi tras la răspundere pentru faptele sale care se pot lăsa cu un dosar penal. Dacă va fi găsită vinovată, persoana respectivă se poate alege cu o pedeapsă de închisoare pentru un interval cuprins între 3 luni și 1 an sau o amendă.

„Câinele a fost ridicat de polițiști de pe proprietatea unei persoane din comuna Ungureni, care a declarat faptul că animalul a venit singur în curtea sa”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.