Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii protestează în fața Palatului Cotroceni și cer convocarea de urgență a CSAT
Polițiștii protestează în fața Palatului Cotroceni și cer convocarea de urgență a CSAT

Polițiștii protestează în fața Palatului Cotroceni și cer convocarea de urgență a CSAT

Noi nemulțumiri i-au scos pe polițiști în stradă, în fața Palatului Cotroceni, acolo unde protestatarii au cerut convocarea în regim de urgență a CSAT-ului.

Polițiștii protestează, astăzi, în față la Palatul Cotroceni. Este vorba despre membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Liderii acestei mișcări cer covocarea de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a țării (CSAT) pentru că Poliția Română ar avea un deficit de 20.000 de angajați.

Care sunt marile nemulțumiri ale polițiștilor ce au ieșit să protesteze, astăzi, în fața Palatului Cotroceni

În plus, membrii SNPPC sunt supărați pentru că, din cauza declarațiilor războinice lansate de guvernanți privind schimbarea legislației care reglementează pensionările din sistem mulți oameni care activează în acest sistem aleg să se retragă din funcție înainte de termen.

De asemenea, protestatarii spun vor porni o caravană a nemulțumirilor și vor merge până în Belgia, la Bruxelles, pentru a se face auziți în capitala Uniunii Europene.

În luna martie a acestui an, sute de sindicaliști de la mai multe organizații care reprezintă interesele polițiștilor au protestat cu fumigene în fața Ministerului de Interne, chiar de Ziua Poliției. Oamenii legii s-au strâns în fața instituției, în condițiile în care regulile de prevenire a răspândirii COVID permit proteste cu cel mult 100 de participanți. Totodată, în timpul protestului au aprins și fumigene colorate, deși utilizarea lor nu este permisă în spațiile publice.

În acest an au mai cerut demisia conducerii Ministerului Afacerilor Interne. Sunt frustrați și de condițiile de muncă

Sindicaliștii au cerut demisia conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Ei și-au manifestat indignarea pentru că guvernul le-a înghețat salariile. O altă mare nemulțumire era legată de condițiile de muncă. Printre altele, ei afirmau că, la multe secții de poliție nu există grupuri sanitare.

Nu a fost primul protest cu fumigene organizat de sindicalişti. La data de 24 februarie a avut loc un protest la Palatul Cotroceni. Ca urmare a incidentelor respective, jandarmii au dat atunci, sindicaliștilor patru amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: