Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bogătaş american a murit îngheţat în Patagonia
Un bogătaş american a murit îngheţat în Patagonia

Un bogătaş american a murit îngheţat în Patagonia

Milionarul american Douglas Tompkins, fondator şi cofondatorul al unor mărci celebre de haine, şi-a pierdut viaţa într-un accident de caiac produs în America de Sud.

Tompkins, 72 de ani, a murit din cauza hipotermiei după ce caiacul în care se afla s-a răsturnat în apele îngheţate ale unui lac din Patagonia (regiunea aflată pe teritoriul statului Chile). Alături de milionar se mai aflau cinci persoane iar caiacele acestora s-au răsturnat din cauza valurilor mari produse de vântul puternic. Trei dintre caiaciştii amatori au reuşit să înoate până la ţărm, în vreme ce restul a rămas în apă în aşteptarea echipelor de salvare. Milionarul a fost transportat de urgenţă la spital cu un elicopter al armatei chiliene dar a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat. Potrivit procurorului Pedro Salgado, Tompkins ar fi petrecut mult timp în apa a cărei temperatură era sub patru grade Celsius.

Fondatorul al grupului The North Face şi cofondator al brandului Esprit, Douglas Tompkins era un ecologist convins, sprijinind financiar numeroase proiecte protecţia mediului din Chile şi Argentina. “Doug era un apărător înfocat al mediului”, a precizat The North Face într-un comunicat de presă.