Bătrânul a stat încuiat în sediul primăriei din localitate de vineri după-amiază până duminică seară, când a fost găsit de către un angajat.

El fusese adus cu maşina, vineri dimineaţă, de către un salariat al primăriei pentru a ridica o adeverinţă necesară la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), urmând ca apoi să fie transportat înapoi acasă.

"Angajatul nostru, după ce şi-a terminat treaba, a ieşit din primărie, acolo unde urma să se întâlnească cu bătrânul, şi cum nu l-a observat pe acesta, a plecat, gândindu-se că o fi găsit altă maşină să se ducă acasă. Noi vineri am terminat programul la ora 14.00, aşa că, până la ora 16.00, când s-a închis clădirea, avea timp să coboare. Însă, bătrânul a adormit în sala de şedinţe şi, când s-a trezit, şi-a dat seama că este încuiat”, a declarat primarul comunei Vultureni, Daniel Ţăranu, pentru Mediafax.

"Bătrânul s-a simţit bine cât a stat înăuntru, altfel ar fi găsit o modalitate să strige după ajutor, cel mai la îndemână fiindu-i să deschidă o fereastră. Cu excepţia unui pat pe care să doarmă, a avut la dispoziţie cam tot ce-i trebuie, inclusiv mâncare din frigiderul aflat în oficiul primăriei. De altfel, când a fost găsit, bărbatul era bine şi foarte calm", susţine primarul Daniel Ţăranu.