Un bariton preia conducerea Operei din Timișoara. Interimar

Un bariton preia conducerea Operei din Timișoara. Interimar

Baritonul Christian Rudik a preluat, săptpmâna aceasta, conducerea interimară a Operei Naționale Române din Timișoara. Acesta va ocupa funcția timp de patru luni.

Mandatul tenorului Corneliu Murgu la conducerea Operei Naţionale din Timişoara s-a încheiat după aprope 20 de ani, iar în locul lui,m interimar, până la organizarea unui concurs pe post, vine baritonul Christian Rudik.

Acesta are 49 de ani, e originar din Arad, a absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara și este membru în Consiliul artistic al Operei Naționale Române Timișoara.

Din 1993 este solist vocal al Operei Naționale Române Timișoara, după ce un an, între 1988 şi 1989 a fost corist în Corul Filarmonicii de Stat Arad. Pe parcursul carierei a interpretat roluri de operă, de operetă, de musical, dar şi de teatru dramatic.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1995 a primit Premiul III la Concursul Internațional de Canto „Hariclea Darclée“, din Brăila, iar în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, conferit prin Decret al Președintelui României.