Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bărbat riscă închisoare pentru comercializarea de broaşte ţestoase dintr-o specie protejată
Un bărbat riscă închisoare pentru comercializarea de broaşte ţestoase dintr-o specie protejată

Un bărbat riscă închisoare pentru comercializarea de broaşte ţestoase dintr-o specie protejată

Un tânăr în vârstă de 31 de ani din comuna mehedinţeană Brezniţa de Ocol riscă închisoarea între trei luni şi un an pentru tentativa de a comercializa două exemplare de broaşte din specia Testudo Hermanni.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, bărbatul de 31 de ani din localitatea mehedinţeană Brezniţa de Ocol a fost prins, vineri, de poliţiştii de frontieră şi de comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi în timp ce încerca să comercializeze două broaşte ţestoase din specia Hermann, informează Agerpres.

O. Costel voia să vândă două reptile pentru a le vinde cu 60 lei unui proprietar de pensiune din Drobeta Turnu Severin. 

"Broaştele au fost luate în captivitate din arealul Parcul Naţional Porţile de Fier. Aveam informaţii că respectivul se ocupă cu traficul de ţestoase. După o monitorizare de câteva ore am reuşit să-l prindem în flagrant, exemplarele de broaşte fiind transportate în două cutii de carton", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Mehedinţi, Valeriu Pera.

Reprezentantul STPF Mehedinţi a mai arătat că Ţestoasa lui Hermann este o specie protejată de lege, ea fiind în pericol real de dispariţie din cauza extinderii activităţilor de construcţie în ariile protejate. 

"S-a mai constatat că persoana în cauză a postat şi un anunţ de vânzare a ţestoaselor pe un site. Oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, transport, vânzare a acestora luate din natură în oricare din stadiile ciclului lor biologic, cel vinovat urmând să răspundă pentru faptele lui", a adăugat Pera.