Evenimentul Zilei > Social > Un bărbat din Vaslui a așteptat ambulanța 24 de ore, pentru un test COVID, deși stă lângă spital
Un bărbat din Vaslui a așteptat ambulanța 24 de ore, pentru un test COVID,  deși stă lângă spital

Un bărbat din Vaslui a așteptat ambulanța 24 de ore, pentru un test COVID, deși stă lângă spital

Caz incredibil la Vaslui: un bărbat suspect de coronavirus a așteptat 24 de ore ambulanța pentru a i se face un test COVID-19, deși acesta locuia chiar lângă spital.

Cazul a devenit cunoscut după ce Gabi Jugaru, cunoscut drept „regele farselor” a scris despre el pe Facebook. Cei doi pacienţi despre care a vorbit Gabi Jugaru sunt fiica, respectiv ginerele lui Jugaru, care locuiesc în Vaslui.

Un bărbat aflat în izolare, după ce soția fusese diagnosticată cu COVID-19, şi cu simptome specifice infectării cu coronavirus a fost pasat de la o instituţie a statului la alta şi a aşteptat 24 de ore până a sosit o ambulanţă care să-l testeze pentru infecţia cu coronavirus, în condiţiile în care bărbatul locuia gard în gard cu un spital.

Ambulanța a venit în 24 de ore, de lângă casă

Pentru că se simţea rău, dar nu putea părăsi locuinţa deoarece se afla în carantină, bărbatul a sunat la 112. Dispecerul de la 112 l-a trimis la DSP, iar aceştia au înregistrat cazul şi au făcut solicitare către ambulanţă. Abia după 24 de ore, timp în care se putea întâmpla o tragedie, la locuinţa bărbatului a ajuns un echipaj de ambulanţă pentru a-l testa pentru COVID-19.

„Din pacate, si Vasluiul isi merita „renumele”! Fii-mea cea mare, testata pozitiv Covid, duminca, la UPU Vaslui. Carantina la domiciliu. Sotul ei, de ieri dimineata, simptome. Evolutie fulminanta, febra, tuse, respiratie greoaie etc. Apel dimineata, la 09.40, la 112. I se spune sa sune la DSP. La 09,47, apel la DSP. Ei spun ca vor informa ambulanta sa trimita o masina.

Masina care nu a ajuns nici pana la ora la care scriu(au trecut 13 ore si ceva!!!!). La 18,36 in urma unui alt apel la DSP, i se spune ca solicitarea ei a fost inregistrata la…11,42 si trimisa catre Ambulanta!

Cei de la Ambulanta afirma ca ei nu au trimis masina pt ca nu au mail de la DSP.

Ironia face ca blocul in care locuiesc e lipit de gardul Spitalului Judetean, unde i-ar fi dus masina de la Ambulanta…doar ca nu i se permite sa iasa din apartament…pt ca e in izolare! (…)

Asta noapte, la doar cateva minute dupa ce am scris „povestea”, cei de la stiriest.ro au preluat-o. Asa incat (nu stiu daca intamplator!) dimineata, la 7.45, la aproape 22 de ore dupa primul apel, cei de la Ambulanta au sunat si au anuntat ca vor sosi la domiciliu. Au ajuns dupa inca aproape o ora si au recoltat probe pt testul PCR. Se asteapta rezultatul…Sanatate tuturor si multumim pentru reactiile voastre, prieteni! Sanatate, ca-i mai buna decat toate!”, a scris Gabi Jugaru, pe Facebook.