Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bărbat din Arad, reținut pentru trafic de persoane
Un bărbat din Arad, reținut pentru trafic de persoane

Un bărbat din Arad, reținut pentru trafic de persoane

Un bărbat de 34 de ani din Arad a fost reţinut pentru trafic de persoane, după ce ar fi recrutat două tinere pe care le-ar fi transportat în Austria şi Franţa. Acolo, bărbatul le-ar fi obligat să se prostitueze pe stradă sau în localuri de noapte.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Română, miercuri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Arad au făcut, marţi, o percheziţie la locuinţa unui bărbat de 34 de ani, din Arad. Acest este suspectat de trafic de persoane.

În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul ar fi recrutat din Arad două tinere, în vârstă de 19 şi 20 de ani,  pe care le-ar fi dus apoi pe teritoriul Austriei şi Franţei. Acolo, fetele ar fi fost obligate să practice prostituţia, relatează Mediafax.

Victimele ar fi fost exploatate pe stradă sau în localuri de noapte din localităţile Salzburg şi Beziers. Banii obţinuţi din practicarea prostituţiei ar fi fost însuşiţi în totalitate de bărbat, arată sursa citată.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de persoane, urmând a fi prezentat, miercuri, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Austria şi Franţa, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.