Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bărbat a decedat după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer. Ce s-a întâmplat
Un bărbat a decedat după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer. Ce s-a întâmplat

Un bărbat a decedat după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer. Ce s-a întâmplat

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează, după decesul unui bărbat de 45 de ani din Argeş, care se vaccinase recent cu prima doză de ser Pfizer/BioNTech, că la triajul din centrul de vaccinare nu au fost indicate probleme cronice de sănătate

În timpul de supraveghere postvaccinare bărbatul nu a prezentat simptome. Ulterior, bărbatul a ajuns cu ambulanța la spital, după un episod de pierdere a acasă a conștienșei, dar seara a solicitat externarea, contrar avizului medical.

A doua zi dimineaţa, medicii de la Ambulanţă care au fost chemați de familie au constatat decesul bărbatului.

DSP Argeş a sesizat autorităţile competente pentru a stabili cauzele decesului.

Bărbatul s-a vaccinat pe 2 martie

Potrivit CNCAV, în 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, judeţul Argeş.
„În urma efectuării triajului medical şi a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.
Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conştienţei suferit la domiciliu”, arată sursa citată.

Bărbatul era în stare bună la sosirea în unitatea medicală

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme.
„În urma investigaţiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleaşi zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineaţa zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanţă, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu”, explică CNCAV.
DSP Argeş a sesizat autorităţile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidenţă cu dislipidemie şi valori tensionale crescute, scrie news.ro