Evenimentul Zilei > Social > Un autocar românesc, răvășit total în Italia. Oamenilor le-au fost scoase toate lucrurile și aruncate pe șosea
Un autocar românesc, răvășit total în Italia. Oamenilor le-au fost scoase toate lucrurile și aruncate pe șosea

Un autocar românesc, răvășit total în Italia. Oamenilor le-au fost scoase toate lucrurile și aruncate pe șosea

Un autocar românesc a fost oprit pe autostradă după ce câinii antidrog au simțit substanțe interzise. Traficanții aveau o metodă inedită de a transpora drogurile. Autoritățile au rămas șocate.

Traficanții au fost opriți pe autostradă la Ventimiglia, în apropierea graniței cu Franța. Agenții Comandamentului Provincial al Guardia di Finanza din Imperia au descoperit și confiscat 14 kg de marijuana. O persoană a fost arestată.

Oamenii legii au observat un autobuz cu numere de înmatriculare românești care tocmai intrase în Italia. Câinii antridrog au găsit în compartimentul de bagaje substanțe interzise. Drogurile erau învelite în 5 ambalaje de celofan și erau băgate în gențile călătorilor.

Substanțele interzise în bagaje, metoda anului

Poliţişti de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au o cantitate colosală de marijuana, ascunsă într-un flacon de medicamente aparţinând unui tânăr din România. Pasagerul, în vârstă de 33 de ani, mergea pe ruta Bălţi-Timişoara.

Poliţişti de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au controlat fiecare călător la sânge, iar marele șoc a fost când au observat că tânărul deținea o cantitate de substanță vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana).

La un pas de o tragedie. O națională de fotbal a fost atacată de insurgenți înarmați
Sursa foto. EVZ

Tânărul și-a recunoscut fapta și a declarat a mărunțit canabisul și l-a ținut într-un ghiveci, la domiciliu, pentru consum propriu. Drogurile au fost confiscate și urmează să fie verificate de specialiști.

Cercetătorii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoşani au preluat cazul și fac toate verificările pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă la introducerea în țară de droguri de risc, fără drept şi deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, potrivit stiridiaspora.ro