Evenimentul Zilei > Actualitate > Un artist diagnosticat cu Parkinson uimeşte lumea cu opera sa din linguri şi furculiţe | GALERIE FOTO
Un artist diagnosticat cu Parkinson uimeşte lumea cu opera sa din linguri şi furculiţe | GALERIE FOTO

Un artist diagnosticat cu Parkinson uimeşte lumea cu opera sa din linguri şi furculiţe | GALERIE FOTO

Să faci din ustensile de bucătărie adevărate opere de artă este un meşteşug care necesită un munte de talent şi o mare de răbdare. De acestea nu duce lipsă un artist american, originar din Ohio, care a ales să se exprime artistic folosind furculiţe, linguri şi cuţite.

Gary Hovey foloseşte tacâmuri din argint şi oţel inoxidabil, iar detaliile sunt  uimitoare. Pentru sculpturile sale, el se inspiră în special din fauna sălbatică, dar nu ocoleşte nici alte subiecte pe care le consideră fascinante cum este ochiul uman, un exemplu fiind portretul uimitor pe care l-a creat, transmite All-that-is-interesting.com.

Remarcabil este că deşi a fost diagnosticat cu Parkinson în 1994, Gary Hovey n-a lăsat boala să îi afecteze opera. Mai mult, el a transformat pasiunea sa în terpie, explicând că sculptura cu tacâmuri poate fi de multe ori o sursă de relaxare.

Pentru a crea fiecare sculptură, Gary Hovey trebuie să sudeze şi modeleaze o mulţime de furculiţe, linguri şi cuţite. Rezultatul este unul spectaculos, iar din încrengătura complicată din tacâmuri se nasc păsări, urşi, căprioare, castori sau gorile.

Gary Hovey a mărturist că s-a apucat de sculptura din tacâmuri în 2004, la aproape 25 de ani după ce a a văzut o operă a lui John Kearney realizată din bare de protecţie auto din crom. El experimentase deja prelucrarea metalelor şi în sudura, în arta sa, aşa că a împletit în mod spectaculos aceste două metode în opera pe care o crează acum din tacâmuri.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: