Antioxidantii din scorţişoară ajută în lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul şi Parkinsonul, conform studiilor întreprinse de către cercetătorii americani.
Specialiştii au luat în considerare şi un studiu din 2011, care a arătat cum scorţişoara previne Alzheimerul, ajutând la restauratea functiilor cognitive şi la corectarea problemelor de mişcare, după cum au arătat testele efectuate pe cobai.
Printre altele, scorţişoara ajută insulina să acţioneze cum trebuie în organism, ceea ce reduce cantitatea de zahăr din sânge. Acest lucru este important mai ales în cazul persoanelor care au diabet, şi este un ajutor în cazul acestor persoane – după cum subliniază specialiştii, căci le poate aduce în stadiul să scape de afecţiune, sau să o ţină sub control. Scorţisoara poate fi adăugată peste o gamă variată de alimente. Poate fi presărată peste fructe, în lapte, peste cereale, dar şi preparate din peşte, pui sau miel, mai ales în combinaţie cu chili.