Evenimentul Zilei > Social > UMF Cluj-Napoca nu vrea să impună studenților nevaccinați purtarea combinezoanelor
UMF Cluj-Napoca nu vrea să impună studenților nevaccinați purtarea combinezoanelor

UMF Cluj-Napoca nu vrea să impună studenților nevaccinați purtarea combinezoanelor

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca nu intenționează să facă o diferențiere între studenții vaccinați și cei nevaccinați. Poziția rectorului UMF, prof. dr. Anca Buzoianu, a fost exprimată în contextul declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că unele universități iau în calcul impunerea purtării combinezoanelor de către studenții nevaccinați astfel încât să poată participa la cursuri practice sau ore de laborator, începând din toamnă.

Rectorul Universității de Medicină din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu, a subliniat că nu dorește să impună condiții diferite de educație pentru studenții nevaccinați ai universității. “Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca nu intenționează să facă o diferență între studenții care au ales să se vaccineze și cei care nu au făcut acest lucru”, a evidențiat rectorul universității, în contextul declarațiilor făcute de ministrul Educației. 

Ministrul educației cere combinezoane pentru studenții care nu se vaccinează

Sorin Cîmpeanu a susținut măsura implementării purtării de combinezoane în cazul studenților nevaccinați astfel încât aceștia să poată participa la cursuri practice sau ore de laborator, începând din toamnă. Potrivit demnitarului, mai multe universități iau în calcul această măsură. 

“Activitatea didactică a studenților noștri se va desfășura în laboratoare și secțiile clinice cu luarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul epidemiologic actual și în conformitate cu reglementările legale în vigoare”, a mai transmis rectorul Anca Buzoianu. 

Peste 90% dintre studenții de la Medicină s-au vaccinat

Până la momentul prezent, peste 90% dintre studenții universității clujene au fost vaccinați deja, potrivit declarațiilor rectorului UMF Cluj-Napoca. Reprezentantul universității a mai invitat studenții nevaccinați să participe la Maratonul Vaccinării, care va fi organizat în perioada 14-17 mai, la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca.

“Noi sperăm că, până la toamnă, se va vaccina un număr cât mai mare de cetățeni și că vom reuși să stopăm această pandemie. Prin urmare, îi invităm pe toți cei care nu s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!, pe care îl organizăm, în 14-17 mai, la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca”, a transmis rectorul Anca Buzoianu.

Reamintim că și rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. dr. Daniel David, a transmis că nu s-a luat în calcul, momentan, impunerea purtării combinezoanelor pentru studenții nevaccinați. Cultura organizațională a UBB este una în care „…libertatea de gândire și libera căutare a adevărului nu pot fi îngrădite. Nu pot fi impuse linii de gândire…”, iar rectorul UBB este garantul acestei culturi.