Evenimentul Zilei > International > ULUITOR: Putin se PRĂBUȘEȘTE în sondaje
ULUITOR: Putin se PRĂBUȘEȘTE în sondaje

ULUITOR: Putin se PRĂBUȘEȘTE în sondaje

Mai mult de 80% dintre ruşi cred că preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil pentru problemele ţării, potrivit unui sondaj de azi.

În total, 83% dintre respondenţi au declarat că Putin este responsabil pentru problemele Rusiei, dintre care 61% consideră că liderul de la Kremlin este „pe deplin” responsabil, arată un sondaj realizat de Centrul Levada, citat de Agerpres.
 

 

Acest procent este cel mai mare din ultimii şase ani, în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi ruşi îl consideră pe Putin direct responsabil pentru problemele interne ale ţării. 

 

Numai 16% dintre persoanele care au participat la sondajul realizat luna trecută la nivel naţional au afirmat că Putin nu este responsabil pentru problemele Rusiei deoarece „face totul correct”.

 

Vladimir Putin a obţinut anul acesta, cu peste trei sferturi din voturi, al patrulea mandat de preşedinte. 

 

Cu toate acestea, în ultimele luni, Putin s-a confruntat cu numeroase critici ca urmare a sprijinirii legislaţiei în vederea creşterii cu cinci ani a vârstei de pensionare, la 60 de ani pentru femei şi 65 pentru bărbaţi.

 

Speranţa medie de viaţă în Rusia este de aproximativ 66 de ani pentru bărbaţi şi de 77 de ani pentru femei, potrivit Serviciului federal de statistică al Rusiei.

 

Dacă în prezent s-ar organiza alte alegeri prezidenţiale, 56% dintre respondenţi au declarat că ar vota pentru Putin, cu 10 puncte procentuale mai puţin decât anul trecut.