Evenimentul Zilei > International > Ultimul sondaj pentru Trump. Cum va rămâne în istorie
Ultimul sondaj pentru Trump. Cum va rămâne în istorie

Ultimul sondaj pentru Trump. Cum va rămâne în istorie

Un nou sondaj realizat de către USA Today/Suffolk University dă rezultate amare pentru Donald Trump, aflat la final de mandat la Casa Albă.

O majoritate a republicanilor s-a declarat totuși gata să voteze din nou pentru Trump. Acesta din urmă nu a discutat despre o altă candidatură la Casa Albă, pentru că refuză să-i predea președinția lui Joe Biden.

Întrebați despre cum consideră ei că va rămâne în istorie președinția lui Trump, 50% din americani au declarat că acesta va fi considerat ca un „președinte ratat”.

16% din cei întrebați au estimat că va rămâne în istorie ca un „mare președinte” în timp ce 13% l-au numit pe Trump un „președinte bun”.

Chiar dacă președintele în exercițiu refuză să recunoască victoria rivalului Joe Biden, care-și va prelua funcția la Casa Albă luna viitoare, majoritatea americanilor sunt de părere că este timpul ca Trump să-și recunoască eșecul după alegerile prezidențiale din SUA, potrivit acestui sondaj, scrie Daily Mail.

În același timp, republicanii afirmă că Trump nu trebuie să-și recunoscă eșecul și să-i cedeze puterea lui Joe Biden.

O majoritate a americanilor cred că Biden a fost ales legitim ca președinte al țării dar sondajul a arătat că 78% dintre republicani cred că nu, indicând provocările viitoare pentru președintele ales în timp ce va încerca să unească țara după învestirea sa.

Și majoritatea republicanilor au spus că Trump va obține din nou votul lor.

Dacă Trump este candidatul la președinție al Partidului Republican în 2024, 71% dintre republicani au spus că l-ar susține iar 16% au spus că ar lua în calcul acest lucru. Doar 10% au afirmat că nu l-ar vota.

Donald Trump nu a discutat despre o eventuală prezentare la viitoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite, considerând că el a câștigat scrutinul din noiembrie.

Dar au existat informații cu privire la faptul că el are în vedere o astfel de mișcare și și-ar anunța intențiile sale, la începutul anului viitor, de a prelua funcția de lider al partidului.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1.000 de alegători înregistrați, a fost realizat în perioada 16-20 decembrie și are o marjă de eroare plus sau minus 3,1 puncte procentuale.

El vine în ultimele zile ale președinției lui Trump, în timp ce acesta încearcă să răstoarne rezultatele alegerilor, se opune cu veto unui proiect crucial de lege a apărării, care finanțează Pentagonul și oferă soldaților o creștere salarială, și amenință  un pachet legislativ de 900 de miliarde de dolari, care finanțează guvernul și aduce ajutor americanilor afectați de pandemia Covid-19.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: