Mihai Gâdea a prezentat, joi, la Sinteza zilei, datele celui mai nou sondaj intern al PSD.

„Noi am văzut că sondajele pot să reprezinte o anumită situație. Sondajul acesta este făcut, înțeleg, ‘dacă ar fi o prezență la vot de 54%. Lucrurile pot să difere în funcție de prezența la vot, așa cum s-a întâmplat la europarlamentare unde lucrurile au diferit tocmai pentru că a fost o prezență mai mare”, a spus Mihai Gâdea.

Klaus Iohannis: 41%

Viorica Dăncilă: 26%

Dan Barna: 12%

Mircea Diaconu: 7%

Theodor Paleologu: 6%

Ramona-Ioana Bruynseels: 4%

Alexandru Cumpănașu: 2%

Kelemen Hunor: 2%

Metodologie:

– Metoda culegerii datelor – Interviuri telefonice (CATI)

– Eroarea maximă de eșantionizare este de +/- 3%

„Privind cifrele pot să spun faptul că ele confirmă oarecum rezultatele cam tuturor analizelor care s-au realizat în ultima vreme. E devărat că nu avem date de ultimă oră, în sensul că ce s-a întâmplat cu candidatul PSD-ului și cu PSD-ul după validarea Guvernului Orban, luni, însă în opinia mea nu cred că sunt lucruri care să modifice semnificativ în primul rând ierarhia pe care ați prezentat-o și, în al doilea rând, procentele aferente fiecărui candidat în parte”, a comentat sociologul Marius Pieleanu, la Sinteza zilei.

Ce întrebare i-ar pune Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis

„L-aș întreba dacă este mulțumit de cei cinci ani de mandat, dacă crede că a răspuns încrederii acordate de către cetățeni acum cinci ani. L-aș mai întreba de ce nu și-a ținut promisiunea făcută la Summitul de la Sibiu de pe 9 mai când le-a spus românilor că va duce România în Schengen.

De ce nu a obținut vizele pentru SUA, pentru că știm că Polonia va obține săptămâna viitoare această viză? Ce a făcut concret pentru români și pentru România, în afară de dezbinare, de ura din societate și de faptul că a încurajat un război permanent români contra români?”, a spus candidata PSD în emisiunea citată.