Evenimentul Zilei > Justitie > Ultimul mesaj transmis de Piedone. Declarațiile făcute după condamnarea din Dosarul Colectiv
Ultimul mesaj transmis de Piedone. Declarațiile făcute după condamnarea din Dosarul Colectiv

Ultimul mesaj transmis de Piedone. Declarațiile făcute după condamnarea din Dosarul Colectiv

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul «Colectiv», dă de înțeles că ar fi un „țap ispășitor”. Într-o ultimă declarație dată presei, înainte să fie încarcerat, Piedone a afirmat „rolul primarului este să ajungă la puşcărie când deranjează”. Ulterior, el a mai postat un mesaj de rămas bun, destinat cetățenilor Sectorului 4, dar și rudelor victimelor de la Colectiv. La fel cași în toate ieșirile publice referitoare la cazul „Colectiv”, înainte să fie încarcerat, Cristian Popescu Piedone a continuat să-și susțină nevinovăția.

Condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în Dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone a dat de înțeles că ar fi o victimă, un țap ispășitor. Într-o declarație pe care a dat-o mass-media la scurtă vreme după aflarea sentinței de condamnare, Piedone a spus că rolul unui primar este să meargă la închisoare atunci când deranjează. Nu a dat mai multe detalii și nici alte explicații.

„În aceleaşi condiţii, pe declaraţia proprie a patronilor, necunoscându-i, ajungând la mine doar o hârtie – eu nu măsor spaţiul. (…) Toţi primarii din România aşa fac. Să nu credeţi că la un primar, la volumul de lucru, vin şi verifică – este aparatul de specialitate al primarului. Se pare că domnii au gândit piramida cu vârful în jos. (…) Rolul primarului este să ajungă la puşcărie când deranjează”, a declarat Piedone, întrebat dacă ar mai semna actele de autorizare pentru clubul Colectiv.

Confruntat cu cei patru ani de închisoare pe care trebuie să-i execute, el a spus că s-ar jertfi fără ezitare dacă astfel ar putea să le readucă la viață pe victimele de la Colectiv.

„Astăzi, prin condamnarea mea… – m-aş putea jertfi, dacă aş putea să învii cele 47 de victime, n-aş ezita. Sunt alţii care stau ascunşi, în spatele paravanelor, stă vidul de legislaţie, multe alte lucruri. Nu e timp, nu e cazul şi acum. Mă duc cu demnitate, cu onoare şi respect. Dacă justiţia a considerat asta, trăim pe pământ, nu în ceruri. Mai devreme sau mai târziu, şi desecretizare, şi multe alte lucruri, vor ieşi la iveală”, a mai spus primarul de la Sectorul 5.

sursă: arhivă EvZ

Fostul primar anunță dezvăluiri

Cristian Popescu Piedone a ținut să precizeze că nu intenționează să fugă de pedeapsă și că va merge la închisoare. Totodată, însă, a mai spus că nu va renunţa la lupta pentru aflarea adevărului.

„Dacă acei părinţi cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii, aşa să-i ajute Dumnezeu. (…) Mă voi întoarce, nu voi conteni să lupt, nici din interior. Am postat un mesaj pe Facebook care nu va înceta să fie activ. Şi dacă Piedone a tăcut 27 de ani de administraţie locală, Piedone va începe să vorbească. Avocatul poate să vină să îi dau gândurile”, a mai spus Piedone.

Sursa: Arhiva EVZ

Mesaj emoționant pe Facebook

Cu puțin timp înainte de a se preda, pentru a fi încarcerat pentru 4 ani, Cristian Popescu Piedone și-a luat rămas bun de la locuitorii Sectorului 5, dar și de la rudele victimelor de la Colectiv. Într-un mesaj pe care l-a postat pe contul său de Facebook, a subliniat că „merge la pușcărie nevinovat” și că adevărații responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat în 2015 sunt liberi.

„M-au luat… NEVINOVAT

Ca pe un câine m-au chinuit și m-au tăvălit șase ani și jumătate!

Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup și în familie!

M-au vânat pe unde m-au prins.

Că i-am deranjat, că le-am stricat pușculițele…

Rămâneți cu bine, oameni buni!

Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați rămas alături în toți anii aceștia grei!

Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc!

Dumneavoastră, cetățenilor din Sectorul 5, vă doresc sănătate și fericire!

Povestea noastră se oprește aici, din păcate.

A fost frumos, atât cât ne-au permis, atât cât ne-au lăsat… !

Am dovedit, împreună, că prin muncă se pot face lucruri bune pentru comunitate!

Am crezut în visuri, am împlinit visuri!

Am dovedit că putem face imposibilul… posibil!

Va iubesc!

Să ieșiți la vot când vor fi alegeri!

Să vă alegeți un primar drept, care să vă respecte!

Un primar demn și muncitor, care să vă merite!

Cu multă dragoste, Piedone

Am un mesaj pentru familiile tinerilor decedați în clubul Colectiv și pentru cei răniți în acea fatidică noapte:

Piedone merge la pușcărie NEVINOVAT!

Adevărații vinovați pentru tragedia Colectiv sunt liberi!!!

Vă veți convinge! ”, a scris Cristian Popescu Piedone pe contul său de Facebook.

Piedone, condamnat la 4 ani

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani închisoare cu executare. El a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Iniţial, la Tribunalul Bucureşti, Piedone a primit 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii Curții de Apel au decis reducerea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare.