Decizie răsunătoare în privința Brexitului! Parlamentul Britanic a decis sâmbătă să amâne retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, această cerere oficială urmând să fie dezbătută duminică de către ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

Sâmbătă, aleșii britanici au amânat dezbaterea acordului privitor la Brexit convenit săptămâna trecută de Londra și Bruxelles, relatează DPA. Deși este împotriva unei amânări a Brexitului, premierul britanic Boris Johnson a fost obligat să ceară Uniunii Europene o nouă prelungire a procedurii, ținând cont de votul Parlamentului European, anunță agerpres.ro. Potrivit unei surse de la Uniunea Europeană, premierul britanic a transmis și o scrisoare în care precizează opoziția existentă în Parlamentul Britanic în legătură cu Brexitul.

Aceeași sursă mai precizează că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a primit sâmbătă seară două scrisori, însoţite de o notă din partea ambasadorului Regatului Unit, Tim Barrow. Un diplomat european precizase înainte că UE va „studia constructiv” orice cerere de prelungire a acordului ,cele 27 de state membre care vor rămâne ,membre ale Uniunii Europene după Brexit având nevoie de un răgaz de câteva zile pentru a lua o hotărâre, relatează DPA.

Camera Comunelor din Parlamentul Regatului Unit a adoptat sâmbătă, cu o majoritate de 322 de voturi, o decizie privitoare la amânarea votului asupra acordului pentru Brexit parafat de Boris Johnson. Parlamentarii doresc că țara lor să nu se retragă din Uniunea Europeană pe data de 31 octombrie, fără să existe clarificări privitoare la modul în care se va face tranziția. Acordul prevede că în perioada de tranziţie, în Marea Britanie să se aplice în continuare reglementările Uniunii Europene.