Evenimentul Zilei > Politica > Ultimatum pentru Leș de la Dăncilă. „Afacerea corvetelor”
Ultimatum pentru Leș de la Dăncilă. „Afacerea corvetelor”

Ultimatum pentru Leș de la Dăncilă. „Afacerea corvetelor”

Premierul Viorica Dăncilă i-a dat un ultimatum ministrului Apărării Gabriel Leș somândul să tranșeze în sfârșit licitația pentru achiziția bastimentelor

Leș refuză de la începutul anului să ia o decizie privind licitația demarată încă din anul 2017, cu o procedură inițială făcută în 2016 de către guvernul technocrat.

Astfel, potrivit pesnews.ro, ministrul Gabriel Leș are două variante: fie anulează licitația, contestată public, suspusă unei anchete a procurorilor militari, fie desemnează un câștigător.

Surse apropiate conducerii PSD au declarant pentru psnews.ro că Dăncilă îl va schimba pe Leș din funcția de ministru dacă nu va rezolva „scandalul corvetelor”. Premierul este supus unei presiuni constante din partea ambasadelor interesate de afacerea care se ridică la circa 1,4 miliarde de euro.

Problema este că ministrul Leș are deja o plângere penală pe numele său legată de această afacere și orice implicare în deznodământul licitației i-ar putea fi fatală.

Pe de altă parte, dacă nu închide această afacere îl așteaptă remanierea. Premierul Dancilă intenționează să facă o remaniere mai largă după moțiunea de cenzură și după Congresului PSD din 29 iunie, în care șefa Executivului speră să câștige funcția de președinte al partidului.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: