La Cameră au fost chiar doi deputaţi democraţi, Collin Peterson (Minesota) şi Jeff Van Drew (New Jersey) care au votat NU la rezoluţia lui Nancy Pelosi şi Adam Schiff.

La Senat, republicanul Lindsay Graham a obţinut 50 de semnături din partidul său pentru o moţiune care anulează procedura votată de Cameră fiindcă nu oferă transparenţa şi neagă dreptul de apărare. Ceea ce înseamnă că GOP (Grand Old Party-republicanii), care au majoritate 53 la 47, este implicat să-l protejeze pe Trump şi nu vor exista niciodată 20 de senatori „trădători” dispuşi să dea democraţilor două treimi din voturi (din 100) pentru a-l înlătura.

Deci, impeachementul este doar teatru politic

Iar democraţii ştiu foarte bine că important în bătălia electorală de anul viitor va fi legat de cum simt americanii pe propria piele acţiunile politice ale lui Trump. În concluzie, economia e baza şi care nu întâmplător este o temă tabu printre cei cu vederi liberale. Iată de ce înainte de ora 8,30 dimineaţa (ora New Yorkului) din prima vineri a lunii, este momentul în care ministrul Muncii prezintă cifrele privind ocuparea forţei de muncă ale lunii precedente. Democraţii şi „Never Trumpii” gâfâie. Visează şi spun că sunt mereu mai mulţi şomeri decât cei care muncesc. Îşi fac semnul crucii să fie aşa.

Economia americană duduie spre disperarea democraţilor

Datele relative la luna octombrie au constituit a nu se ştie câta deziluzie pentru stânga care face galerie rescesiunii. Economia SUA a adăugat încă 128.000 de locuri de muncă, depăşind orice aşteptări ale economiştlor interpelaţi de MarketWatch, care prognozaseră 75.000. Luna trecută a fost cea cu greva de la General Motors, care potrivit Wall Street Journal a dat afară 50.000 de muncitori, fără a mai socoti colateralii din sector loviţi de fabricile GM închise. Creşterea numărului locurilor de muncă ar fi putut fi de 200.000 fără greva celor 50.000.

Guvernul a revăzut în pozitiv estimările provizorii care au fost comunicate în august şi septembrie. S-a vorbit în vară de o anumită încetinire a angajărilor, dar aceste corecturi restabilesc adevărul cum că trendul este de creştere solidă. În ultimele 6 luni, media noilor locuri de muncă rezultă a fi de 156.000, notează Libero Quotidiano.

Taxa şomajului a crescut într-un deceniu de la 3,5 la 3,6 %, dar a rămas oricum la minim începând cu 1969. Salariile au crescut la 28,18 dolari pe oră şi sunt în creştere cu 3% faţă de anul trecut.

Aşadar, mare nenorocire pentru „Gică-contra democraţi”. Poate că vor avea mai mult noroc luna viitoare, de Crăciun, când ministrul Muncii va anunţa cum stă America…