Ultima săptămână de înscriere pentru Ziua României la Expo Milano. Mihai Daraban, CCIR: România, un partener puternic în spațiul UE

Ultima săptămână de înscriere pentru Ziua României la Expo Milano. Mihai Daraban, CCIR: România, un partener puternic în spațiul UE

Sunt ultimele zile în care firmele se pot înscrie pentru evenimentul dedicat Zilei României, la Expo Milano. Mihai Daraban, președintele CCIR, organizatoarea evenimentului, ne-a oferit detalii despre manifestare.

La Expo Milano, unul dintre cele mai importante evenimente internaționale pentru mediul de afaceri, va fi organizată Ziua României, de către Camera de Comerț și Industrie a României. Evenimenutul are loc peste două săptămâni. Aici, companiile românești pot stabili contacte cu antreprenori din țările participante, ne-a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.

Ce se va întâmpla de Ziua României la Expo Milano?

Mihai Daraban: Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează, pe 29 iulie, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ziua României. Cu aceasta ocazie vor avea loc mai multe evenimente dedicate mediului de afaceri, iar prezenţa noastră ca instituţie emblematică, implicată în spijinirea mediului de business, oferă un plus de încredere investitorilor străini.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce avantaj au companiile care participă la acest eveniment?

Expo Milano este o oportunitate de promovare pentru România la nivel mondial, iar pentru mine, în calitate de Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, este o onoare să conduc delegaţia formată din peste 40 de persoane, preşedinţi ai Camerelor de Comerţ şi Industrie Judeţene şi oameni de afaceri. Conexiunea cu piețele internaționale este foarte importantă. Exporturile au avut o evoluţie pozitivă în ultimii ani şi ne aşteptăm ca şi în acest an trendul să fie ascendent şi valoarea exportului să înregistreze un nou record. Alături de MAE, dorim să asigurăm partenerii străini că putem contribui la consolidarea unui mediu de afaceri prosper în România.

Cum pot firmele exploata cât mai bine prezența la eveniment?

Anul acesta Expo Milano are ca temă „Hrănirea planetei, Energie pentru viaţă” şi în acest context aş vrea să amintesc faptul că România este un important actor european în sectorul agricol, dar şi în domeniul energiei regenerabile iar Expo Milano este o oportunitate în plus să ne facem simţită prezenţa în spaţiul UE, ca parteneri puternici în aceste sectoare de activitate.

Care vă așteptați să fie efectul manifestării?

Aşteptăm o reacţie pozitivă din partea vizitatorilor standului. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Investitorii trebuie să ştie că instituţia noastră poate răspunde oricărei solicitări din partea unui posibil partener economic din afara ţării.

Pentru participare: contact - dl Răzvan Roșu, șef Birou Relații Externe, CCIR, tel.:+ 40733.520.228 Mai multe informații găsiți la adresa: http://ccir.ro/event/ziuaromaniei/.