Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultima oră! Klaus Iohannis se va întâlni cu Patriarhul Daniel
Ultima oră! Klaus Iohannis se va întâlni cu Patriarhul Daniel

Ultima oră! Klaus Iohannis se va întâlni cu Patriarhul Daniel

Știre de ultimă oră! Klaus Iohannis se va întâlni cu Patriarhul Daniel

Administrația Prezidențială a anunțat că marți, 16 februarie, la ora 13:00, șeful statului, Klaus Iohannis se va întâlni cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Este de așteptat ca cei doi lideri să discute despre campania de vaccinare.

Reprezentanții Comitetului Național pentru Vaccinare s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu reprezentanții cultelor religioase. Aceștia au discutat pe marginea vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

Discuțiile au vizat și campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum și modalitățile de programare, beneficiile și importanța vaccinării în rândul populației.

Pe lângă tema vaccinului s-a discutat și despre „modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecție sanitară”.

Ce a declarat preotul Bogdan Chiorean

Bogdan Chiorea este un preot mai special. Acesta a terminat si Facultatea de Medicină și conduce un centru pentru bolnavi în fază terminala din Cluj-Napoca.

Acesta a declarat că este uimit că încă mai există oameni care nu cred în existența COVID și care, în loc să se informeze, preferă să plece urechea la teoriile conspiraționiste.

„Eu nu pot să-mi imaginez că la ora actuală, după atâtea luni și atâtea probleme câte a creat la toate nivelurile societății acest coronavirus, încă mai sunt oameni care pun problema existenței. Putem pune orice problemă – că există costuri, că există simptome sau că nu există – dar problema existenței virusului mi se pare că nici n-ar trebui discutată măcar”, a declarat preotul Bogdan Chiorean