Evenimentul Zilei > International > Ultima oră! Ce se întâmplă cu Brigitte Macron? S-a infectat cu noul coronavirus?
Ultima oră! Ce se întâmplă cu Brigitte Macron? S-a infectat cu noul coronavirus?

Ultima oră! Ce se întâmplă cu Brigitte Macron? S-a infectat cu noul coronavirus?

O veste proastă vine tocmai din Franţa. Mass-media anunţă că Brigitte Macron s-ar afla în izolare.

Alertă la Palatul Élysée! Brigitte Macron s-a autoizolat după contactul cu un pacient cu coronavirus.

Prima doamnă a Franţei, Brigitte Macron, se va autoizola timp de şapte zile, după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv la coronavirus, a comunicat luni preşedinţia franceză.

Brigitte Macron s-a aflat în contact joi 15 octombrie cu o persoană care a fost testată pozitiv la COVID-19 luni’, a anunţat Palatul Elysee. În conformitate cu recomandările autorităţilor sanitare, ea se va autoizola timp de şapte zile. Brigitte Macron nu are în acest moment simptome ale bolii, mai arată comunicatul oficial.

Informaţia despre soţia preşedintelui Emmanuel Macron a fost publicată iniţial pe site-ul BFM TV

Prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, va intra în autoizolare după ce a luat contact cu o persoană infectată cu coronavirus, potrivit unor surse AFP, informează Le Figaro.

Potrivit surselor, soția președintelui Emmanuel Macron nu prezintă simptome specifice COVID-19 și va rămâne în izolare pentru șapte zile.

Ţinând cont de situaţia din Franţa, soția președintelui francez Emmanuel Macron, a considerat că este cel mai indicat să intre imediat în autoizolare după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

Unde s-ar fi putut infecta cu noul coronavirus

Brigitte Macron a intrat joi, 15 octombrie, în contact cu o persoană declarată pozitiv la COVID-19, luni, şi care prezenta simptome ale bolii. În conformitate cu recomandările autorităţilor sanitare, ea va respecta o perioadă de izolare impusă de legea carantinei pe timp de pandemie.

În aceste condiții, Brigitte Macron nu va participa, miercuri, la omagiul care îi va fi adus profesorului Samuel Paty, decapitat în atacul care a fost comis la sfârșitul săptămânii trecute, în apropierea Parisului, notează Agerpres.

Situaţia în Franţa

În Paris, barurile și restaurantele s-au închis. Asistența în universități a fost redusă la jumătate, iar piscinele (cu excepția activităților școlare) și sălile de fitness se vor închide. De asemenea, au fost interzise activitățile desfășurate în corturi. Astfel, nunțile se vor limita strict la ceremonia de uniune, fără petrecere ulterioară.

Și magazinele vor trebui să se adapteze la noile reguli, pentru ca distanțarea fizică să poată fi respectată. Se va impune limitarea asistenței la un client pe o suprafață de 400 de metri.  Totodată, autoritățile franceze au încurajat companiile să le ofere angajaților posibilitatea să lucreze de acasă, dacă acest lucru este posibil.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: