Evenimentul Zilei > International > Ultima FORTĂREAȚĂ ISIS stă să CADĂ! Victoria FINALĂ contra FORȚELOR IADULUI se APROPIE
Ultima FORTĂREAȚĂ ISIS stă să CADĂ! Victoria FINALĂ contra FORȚELOR IADULUI se APROPIE

Ultima FORTĂREAȚĂ ISIS stă să CADĂ! Victoria FINALĂ contra FORȚELOR IADULUI se APROPIE

Forțele irakiene au lansat o nouă ofensivă sâmbătă pentru a recuceri orașul Rawa, ultimul bastion al Statului Islamic, lăsând un grup care s-a autoproclamat califat în pragul înfrângerii definitive.

Această inițiativă militară ar marca sfârșitul erei ISIS de pe teritoriul statului Irak și Siria care a început în 2014 pe aproape tot teritoriul acestei țări și a Siriei. 

Armata siriană şi-a anunţat victoria asupra Statului Islamic (ISIS), afirmând că a preluat de sub controlul jihadiştilor ultimul oraş deţinut de rebeli în ţară. Totuşi aceștia aliaţii săi mai continuă luptele cu islamiştii în zone de pustiu în apropiere de oraşul Albu Kamal, ultimul bastion ISIS.

Capturarea acestei localităţi pune capăt ocupaţiei unor teritorii extinse în Siria şi Irak de către ISIS. Rebelii şi-au proclamat pseudo-formaţiunea statală drept califat în 2014, supunând milioane de oameni la restricţii dure.

În acest an însă militarii şi miliţiile din Siria şi Irak au preluat controlul asupra localităţilor ocupate de Statul Islamic, chiar dacă procesul a fost însoţit de lupte sângeroase. Mulţi islamilşti s-au predat sau au dat bir cu fugiţii, relatează Reuters.