Adolescentul din Poienile Izei, județul Maramureș, a murit în noaptea de 1 mai, la scurt timp după ce a fost adus din Italia cu o ambulanță aeriană.Tânărul suferea de o boală autoimună, iar starea lui de sănătate s-a agravat din cauza unor complicații apărute în urma unei intervenții chirurgicale, efectuată în Italia.

Cu câteva ore înainte să moară, băiatul de 16 ani a postat un mesaj cutremurător pe Facebook, prin care și-a luat rămas bun de la familie, prieteni, colegi și profesori. Ultima dorință a lui Ionuț și a familiei sale a fost să ajungă acasă în viață și să nu moară într-o țară străină.

Ionuț Petreuș, elev în clasa a X-a, a fost diagnosticat, în toamna anului trecut, cu o boală autoimună rară, fără a se descoperi cu exactitate care este aceasta, boală care îi afecta toate organele interne. Băiatul a fost internat, în cursul lunii noiembrie 2019,  la un spital din Cluj Napoca, de unde a fost transferat la o clinică din Italia, deoarece în România intervenția pe creier la care a fost supus nu se putea realiza, scrie gazetaromaneasca.com.

Din păcate, boala autoimună de care suferea a progresat, niciun tratament pe care l-au încercat medicii italieni nu a putut-o stăvili. Ultima dorință a lui Ionuț și a familiei sale a fost să ajungă acasă în viață și să nu moară într-o țară străină. Un ONG, Asociația „Blondie”, s-a implicat în strângerea de fonduri necesare pentru a-l aduce acasă cu un avion ambulanță.

Costul transferului din Italia spre România s-a ridicat la o suma de peste 17 mii euro, și încă nu s-au strâns toți banii pentru plata avionului ambulanță. Până luni familia trebuie să plătească factura de peste 17 mii euro.

Potrivit sighet247.ro, cei care doresc pot să doneze pentru a ajuta familia greu încercată, donând în contul Asociației „Blondie”:

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – lei

RO37 INGB 0000 9999 0909 6765 – euro

Deschise la ING Bank – sucursala Obregia, Asociatia „Blondie – Împarte pentru altă parte”, C.U.I. 40914732.

Donații se pot face și în contul de Revolut, în contul asociat numărului de telefon +40 757 494 293.

Distrusă de durere, mama lui Ionuț a postat un mesaj emoționant pe Facebook, după moartea fiului ei. Femeia spune că băiatul își dorea enorm să ajungă acasă și le mulțumește tuturor celor care au ajutat-o să-l aducă în țară.

“În această noapte, Dumnezeu a decis ca să îl pună pe Ionuț Petreuș, elev al liceului nostru din clasa a X-a E, printre îngerii săi. A fost in băiat deosebit, cu un suflet nobil, respectuos și premiant. Va rămâne acum amintirea lui pentru toți cei care l-au cunoscut. Dumnezeu să îl odihnească în pace și să dea mângâiere familiei greu încercate”,  a postat pe Facebook , întregul colectiv de elevi și profesori de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” din Sighetul Marmației.