Creatorul francizei de succes “Night of the Living Dead”, George A. Romero, a murit la vârsta de 77 de ani, anunță familia sa, citată de MSN. Romero a murit duminică în somn după o "luptă scurtă, dar agresivă cu cancerul pulmonar", potrivit unei declarații oferită de partenerul său de producție, Peter Grunwald.


Romero a murit în timp ce în camera rula filmul său favorit, "Omul liniștit" din 1952, împreună cu soția sa, Suzanne Desrocher Romero, și fiica, Tina Romero.


Romero a început să dezvolte genul zombie în calitate de co-scriitor (împreună cu John A. Russo) și regizor al filmului “Night of the Living Dead” din 1968, care a fost prezentat generațiilor următoare de producători de film, cum ar fi Tobe Hooper și John Carpenter, ca fiind genul de producție cu buget mic și încasări mari. "Living Dead" a dat naștere unei întregi școli de zombie, iar continuările lui Romero au inclus "Dawn of the Dead" din 1978, "Day of Dead" din 1985, "Land of the Dead" din 2005, "Diary of Dead" din 2007 și " George A. Romero's Survival of the Dead."