Evenimentul ZileiActualitateUEFA și-a bătut joc de fanii echipelor finaliste din Europa League. Se cere schimbarea orașului

UEFA și-a bătut joc de fanii echipelor finaliste din Europa League. Se cere schimbarea orașului

UEFA și-a bătut joc de fanii echipelor finaliste din Europa League. Se cere schimbarea orașului
Faptul că finala Europa League (programată pe 29 mai) se desfășoară la Baku (Azerbaidjan) i-a înfuriat pe majoritatea fanilor lui Chelsea și Arsenal.

Suporterii englezi vor trebui să parcurgă o distanță de aproape 4.000 de kilometri pentru a-și putea susține pe viu favoriții. Însă, o mare palmă dată de forul european prezidat de slovenul Aleksander Ceferin fanilor din Albion este faptul că partida va începe la ora 23:00 (22:00 – ora României), pe „Olympic Stadium”, dar mai ales că Arsenal și Chelsea au primit (atenție!) câte 6.000 de bilete, deși capacitatea arenei este de circa 69.000 de locuri. Potrivit presei internaționale, suporterii lui Chelsea și Arsenal – rivali istorici – vor sta în sectoare vecine. CITEȘTE ȘI cazul armeanului Mkhitaryan, care nu poate evolua pentru Arsenal în finală, din cauza conflictului politic dintre Armenia și Azerbaidjan.

Scuza celor de la UEFA pentru acordarea a doar 6.000 de bilete per club a fost: „Bazându-ne pe recentele experienţe cu finala Ligii Europa şi Supercupa Europei în diverse locuri, numărul suporterilor finalistelor Ligii Europa poate varia mult de la club la club. Bineînţeles, este imposibil să prevedem ce cluburi vor ajunge în finală, ţinând cont că gazda este aleasă cu aproximativ doi ani înainte. (…)”.

Acum, suporterii din Anglia vor să boicoteze finala de la Baku, și au lansat o petiție prin care se cere ca celebra arenă londoneză „Wembley” să găzduiască finala EL.

Pe lângă numeroasele probleme logistice fără precedent care au făcut imposibilă călătoria fanilor lui Arsena şi Chelsea la finala Europa League, decizia UEFA de a organiza meciul la Baku, l-a forţat pe internaţionalul armean Henrikh Mkhitaryan să rămân la Londra de teamă să nu aibă de suferit din cauza conflictului de lungă durată dintre Armenia şi Azerbaidjan.
 
Decizia UEFA este una care prioritizează profitul în defavoarea jocului frumos şi al siguranţei jucătorilor. Deşi pare nerealistic, această petiţie solicită UEFA să recunoască efectele nefaste ale deciziei sale şi să mute finala de la Baku pe stadionul Wembley, din Londra. Prin semnarea acestei petiţii, veţi fi solidari cu fanii lui Arsenal şi Chelsea, lui Mkhitaryan şi jocului de fotbal în sine
”, se arată în petiţia intitulată „Boycott Baku” postată pe site-ul change.org.

 


Accesează: