Evenimentul ZileiEVZ SpecialUE, în pericol de dezintegrare. Lovitura fatală ar putea veni de la cea mai puternică țară

UE, în pericol de dezintegrare. Lovitura fatală ar putea veni de la cea mai puternică țară

UE, în pericol de dezintegrare. Lovitura fatală ar putea veni de la cea mai puternică țară
Ritmul lent în care se desfășoară campania de vaccinare și greutățile economice provocate de carantina au dus la o întărire a curentului eurosceptic la nivel european, Mulți susțin că prestația liderilor UE lasă de dorit.

 

Șefa UE a fost supus criici puternice în ultimele luni, întrucât mulți au acuzat-o că a frânat campaniile de vaccinare ale blocului prin strategia ei de achiziții centralizate. Aproximativ opt la sută spun că Germania a beneficiat de achizițiile de vaccinuri din UE, în timp ce 46 la sută susțin contrariul.

Germanii nu-și doresc mai multe competențe pentru UE

Aproximativ 39 la sută dintre germani doresc reîntoarcerea competențelor pe care le are acum UE către statele membre, în timp ce numai 12 la sută susțin mai multe competențe pentru forurile europene în detrimentul statelor naționale.


A apărut o tulpină mutantă SARS-Cov-2 potențial rezistentă la anticorpi. Panică în rândul experților


Sondajul a arătat că 63 la sută consideră că UE este excesiv de birocratică, iar 58 la sută consideră că Germania trebuie să plătească pentru țările supra-îndatorate din zona euro.

„Așa a început și Brexitul”

Într-un raport recent, șeful think-tank-ului Euro Intelligence Wolfgang Munchau a stabilit că aceste cifre nu trebuie subestimate.

Comentatorul politic a susținut că toate aceste nemulțumiri dau aripi campaniei Dexit a partiduui populist de dreapta Afd. Aceastăcampanie este acum „mai periculoasă decât pare”.
„Diviziunile interne din interiorul AfD ar putea submina totul. Dar partidul are potențialul de a atrage voturi de protest de la alegătorii nemulțumiți ai Uniunii Creștine Democrate (CDU), în special în est. Este singurul partid dispus să pescuiască în bazinul sentimentelor anti-UE.
Rezultatele sondajului Allensbach nu sugerează că germanii sunt în majoritatea lor în favoarea părăsirii UE. Dar ele ne arată că euroscepticismul este răspândit în rândul alegătorilor și persistent”. Ne tot amintim că așa a început Brexit-ul”.


Biden, trădat de principalul aliat din Asia al SUA. Amenințarea Chinei e prea puternică


AfD se va prezenta în alegerile din toamna acestui an cu o platformă anti-UE, anti-blocare și anti-imigrație. Așa-numita politică „Dexit” a apărut la conferința AfD de la începutul acestei luni, când 600 de delegați s-au adunat la Dresda pentru a-și stabili strategia înainte de alegerile generale din septembrie.
Dpeculațiile cu privire la dezintegrarea UE ca urmare a părăsirii blocului de către Germania, mororul economic și hegemonul blocului european, nu sunt noi. Fostul ministru grec de Finanțe, Yanis Varoufakis, a susținut și el că UE nu se va prăbuși din cauza unor țări precum Italia sau Grecia, ci din cauza Germaniei., notează ziarul britanic Daily Express.

Apare pastila cu care ne putem trata acasă de Covid-19. Marea Britanie e hotărâtă să dea lovitura

 


Accesează: