„Am dat aici exemple de oameni care veneau şi îmi spuneau direct din partea domnului Coldea că dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acţiuni ale sistemului, divulgându-le preşedintelui sau vorbind public, o să sfârşesc rău, o să sfârşesc arestată. Cred că aceştia vor fi chemaţi în comisie, am dat şi nume de persoane care la vremea aceea veneau şi îmi spuneau: ai grijă, dacă nu te potoleşti, urmează să fii arestată, era în 2013”, a afirmat Udrea, la audierea de la comisia SRI, citată de AGERPRES.

„Eu sunt cazul vechi, aproape emblematic, al sistemului care s-a luptat să înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit la cererea celor din comisie de ce cred eu că mi s-a întâmplat ce mi s-a întâmplat şi anume pentru că am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, cu doamna Kovesi în secundar, domnul Coldea care spunea că sunt o sursă paralelă de informaţii pentru preşedinte, deranjantă”, a adăugat Udrea.

„Un şef de Parchet a primit un telefon de la un general SRI să procedeze într-un anume fel într-un dosar penal faţă de un inculpat. Deci, i s-a dat un telefon şi i s-a spus cum să procedeze faţă de un inculpat, o situaţie la care eu am asistat, o convorbire la care au am asistat şi era anul 2013 şi pe care am relatat-o aici cu nume şi prenume. Lucrurile acestea eu le puteam afla şi le puteam spune mai departe şi le-am şi spus, ceea ce m-a făcut o persoană indezirabilă, cel puţin domnul Coldea”, a mai susţinut aceasta, referitor la un şef de Parchet care a primit un telefon de la SRI cum să procedeze într-un dosar penal.