Elena Udrea şi-a anunţat candidatura pentru alegerile parlamentare din decembrie şi a folosit această ocazie pentru a dezvălui amănunte inedited despre relaţia avută  cu şefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Doamna Kovesi nu este DNA, eu nu am văzut denigrată activitatea procurorilor DNA. Eu respect chiar și oameni care m-au arestat din DNA, doamna Kovesi să nu se mai confunde cu DNA.

Cei care mă acuză de această campanie, mă refer exclusiv la doamna Kovesi, nu la procurorul de caz că el este o unealtă, știa foarte bine cum se desfășura campania, atunci îi convenea să câștige Băsescu ca să fie numită din nou în funcția de procuror general.

Am fost la evenimente private cu doamna Kovesi. Nimeni la vremea aceea nu au spus că am făcut ceva ilegal. Nici doamna Kovesi, nici domnul Coldea. Spun asta de doi ani de zile, de când a început istoria dosarelor mele făcute de doamna Kovesi", a afirmat Elena Udrea.

Elena Udrea a făcut anunțul cum va candida la alegerile parlamentare din Decembrie. Aceasta a transmis că, pentru a nu face rău PMP-ului, va candida ca independent.

 

Până la alegerile parlamentare din decembrie mai sunt aproape două luni, dar pe aceste liste apar noi nume sonore care vor să candideze. Unul dintre aceste personaje este și Elena Udrea, care a făcut astăzi, 5 octombrie, anunțul cum că va candida la alegerile parlamentare, dar având calitatea de independent. Această decizie, spune ea, a fost luată pentru a nu afecta în vreun fel PMP-ul condus de fostul rpeședinte Traian Băsescu. De asemenea, ea a spus că nu va avea probleme în legătură cu faptul că ea s-a înscris și la master la Universitate și nu va avea timp pentru a participa și la alegeri. 

"Având în vedere importanţa alegerilor din Decembrie, faptul că nimeni nu are curaj să vorbească, fie politicieni, fie oameni de presă, cred că în logica a tot ceea ce am făcut eu ca om politic, cu bune şi cu rele, am obligaţia să candidez la aceste alegeri. Candidez la alegerile parlamentare. Clasa politică reprezintă societatea. Este nevoie de cineva care să spere drepturile cetăţenilor. Nu vreau să fac rău PMP, de asta candidez ca independent. Nu doresc nicio funcţie. Maxim, ceea ce aş intenţiona să obţin, este un loc în comisia de control a SRI, poate chiar funcţia de preşedinte. Nu m-am consultat cu Traian Băsescu, probabil că nu ar fi fost de acord cu candidatura mea, din grija pentru ceea ce s-ar putea întâmpla dacă rămân în bătălia politică."