Evenimentul Zilei > Politica > UDMR nu are timp să-l plângă pe Vlad Voiculescu. Nu sunt motive pentru o altă formulă de guvernare
UDMR nu are timp să-l plângă pe Vlad Voiculescu. Nu sunt motive pentru o altă formulă de guvernare

UDMR nu are timp să-l plângă pe Vlad Voiculescu. Nu sunt motive pentru o altă formulă de guvernare

UDMR nu este afectată de înlăturarea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății și așteaptă o clarificare a situației tensionate.

UDMR, formațiune ce se află în Coaliția de guvernare, și-a exprimat un punct de vedere după ce Vlad Voiculescu a fost îndepărtat, astăzi, de la conducerea Ministerului Sănătății. Întrebarea este dacă, după această mișcare făcută de premierul Florin Cîțu și girată de președintele Klaus Iohannis, USR-PLUS va decide să iasă din alianța politică. Kelemen Hunor a spus că această formulă trebuie să rămână în picioare pentru a continua să conducă țara.

„Este decizia şi competenţa, atributul constituţional exclusiv al premierului, nu se comentează, ci se anunţă şi se aplică. Deci, din acest punct de vedere, prea multe comentarii n-aş vrea să fac. Sigur, au fost mai multe motive şi multe momente care au dus la această decizie a premierului. Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara.

UDMR așteaptă nominalizarea unui nou ministru care să-i ia locul lui Vlad Voiculescu

Nu văd motive pentru o altă formulă de guvernare şi coaliţia nu s-a format pentru un singur om, nu s-a format pentru un singur partid. Guvernul are la bază un acord de coaliţie, un program de guvernare şi nişte deziderate mari, importante pentru ţară. Deci, aşteptăm nominalizarea unui nou ministru şi mergem mai departe, nu trebuie nici să ne panicăm, nici să ne bucurăm, este decizia premierului pe care eu îl respect şi îl susţin”, a spus Kelemen Hunor pentru Agerpres.

„Avem deziderate mari, responsabilităţi uriaşe”

În aceste condiții, nominalizarea pentru un nou ministru al Sănătății ar trebui să fie făcută urgent. „Nu ar fi o problemă (susţinerea unui alt ministru de către UDMR – n.r.), asta este treaba USR PLUS, să vină cu o altă nominalizare, cu o altă persoană şi, dacă premierul acceptă, dacă preşedintele acceptă şi semnează decretul, atunci sigur că s-a şi rezolvat problema.

Ar trebui să vină cât mai rapid cu o altă nominalizare şi coaliţia trebuie să meargă mai departe. Avem deziderate mari, responsabilităţi uriaşe şi nici nu trebuie măcar să încetinim ritmul, să ne împiedicăm pe o remaniere care se face în orice guvern şi este treaba premierului”, a mai spus liderul UDMR.