Evenimentul Zilei > Politica > UDMR îl susține pe Florin Cîțu. Kelemen Hunor a făcut anunțul
UDMR îl susține pe Florin Cîțu. Kelemen Hunor a făcut anunțul

UDMR îl susține pe Florin Cîțu. Kelemen Hunor a făcut anunțul

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat că este pregătit să îl susțină pe Florin Cîțu în nominalizarea pentru funcția de premier al României.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că partidul său îi poate acorda toată susținerea lui Florin Cîțu dacă va prelua funcția de premier al României.

„Am fost chemați de domnul președinte la Cotroceni. Eu prefer un guvern politic cu un premier politic. Nu avem nimic împotriva unui militar, dar nu în fruntea guvernului.

Noi l-am fi votat pe domnul Cîţu şi în martie, dar s-a retras în ultima clipă. Eu am spus şi atunci că va fi votat, deci nu era nicio problemă pentru noi să-l votăm.

Am văzut cum a gestionat problemele de la Finanţe în această perioadă, pentru noi a fost una dintre puţinele surprize plăcute”, a anunțat Kelemen Hunor, conform Antena 3.

Ședință la prima oră a dimineții

Florin Cîțu, propunerea pentru funcția de premier al României, a fost convocat de către Iohannis  la Cotroceni miercuri dimineață, la o ședință la care au participat Ludovic Orban, liderul PNL,  Dan Barna, co-președintele USR PLUS, Kelemen Hunor, liderul UDMR, și Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS.

Întâlnirea  a avut  loc chiar înainte de plecarea președintelui la Consiliul European, la Bruxelles.

Sedința de la Cotroceni s-a încheiat în jurul orei 10.00. Surse politice spun că a fost o discuție despre formarea noului Guvern, urmând ca zilele următoare liderii formațiunilor să se întâlnească pentru a stabili exact cum se vor împărți ministerele.

PNL vrea o alianță cu UDMR

„În cadrul reuniunii Biroului Politic Naţional am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. Este vorba de USR PLUS, UDMR, de asemenea vom purta discuţii şi negocieri şi cu grupul minorităţilor din Camera Deputaţilor.

Există şansa de formare a unei majorităţi parlamentare. În baza rezultatelor pe care le avem în acest moment este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorităţi. (…) Vor urma paşii de negociere începând de mâine”, a spus Orban, la sediul PNL.