Evenimentul Zilei > International > Ucraina sapă un şanţ de apărare în regiunea rusofonă Donețk
Ucraina sapă un şanţ de apărare în regiunea rusofonă Donețk

Ucraina sapă un şanţ de apărare în regiunea rusofonă Donețk

Autoritățile ucrainiene au construit un şanţ de apărare în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, acolo unde populația este predominant rusofonă. Șanțul este completat cu bariere de beton de-a lungul frontierei cu Rusia, a anunţat guvernatorul regiunii luni, potrivit Agerpres.

Guvernatorul Serghei Taruta a spus de asemenea că vor fi luate măsuri pentru a restabili ordinea în regiune după ce Rusia a luat sub control Crimeea şi demonstranţii proruşi au luat cu asalt clădiri publice la Doneţk.
   
El a mai precizat că scopul acestui proiect este de a proteja frontiera de 150 km a regiunii Doneţk cu Rusia, în special între puncte de trecere stabilite. Şanţul, afirmă el, are lăţimea de 4 metri, 2,5 metri adâncime şi este susţinut de un dig de 2 metri înălţime.

  • Rusia RECUNOAȘTE OFICIAL independenţa regiunii Crimeea. UE dă SANCȚIUNI 

”Am făcut acest lucru pe cont propriu şi am săpat un şanţ practic de-a lungul întregii frontiere. În locuri deosebit de periculoase, au fost ridicate blocuri de beton pe patru picioare”, a declarat Taruta într-o conferinţă de presă la Doneţk.  
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că îşi rezervă dreptul să protejeze majoritatea rusofonă din estul Ucrainei de ceea ce afirmă Moscova că sunt aliaţii de dreapta ai guvernului prooccidental de la Kiev. Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că 60.000 de trupe ruseşti sunt masate la frontieră.
CITIȚI ȘI

  • Moscova cere ca Ucraina să nu adere la UE sau NATO
  • UPDATE CRIMEEA. Obama: Rusia riscă să devină tot mai mică pe scena mondială
  • Titus Corlățean, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE
  • Obama îi spune lui Putin că Washingtonul este gata să impună sancțiuni suplimentare
  • Referendum în Crimeea: 93% au votat alipirea de Rusia
  • Mihail Gorbaciov nu susține anexarea Crimeei: Escaladarea crizei poate duce la un nou Război Rece
  • Crimeea ar putea deveni parte a Rusiei de săptămâna viitoare