TVR, suspectă de favorizarea premierului

TVR, suspectă de favorizarea premierului

Programele televiziunii publice de vinerea trecută vor fi monitorizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a verifica cum s-au difuzat informaţiile despre promulgarea legii de majorare cu 50% a salariilor profesorilor, anunţată de Traian Băsescu.

Potrivit lui Gelu Trandafir, membru CNA, TVR a transmis în direct doar reacţia premierului, nu şi declaraţia preşedintelui. "Nu poţi să dai în direct reacţia şi să nu dai anunţul, aşa mi se pare mie, jurnalistic", a spus Gelu Trandafir, citat de Mediafax.

El a cerut membrilor Consiliului sã monitorizeze abordarea televiziunii publice în legătură cu promulgarea legii de mărire cu 50% a salariilor din educaţie.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA a dispus începerea monitorizării programelor postului public, cerând să afle la ce ore şi ce personalităţi politice au vorbit despre acest subiect.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanţii TVR au declarat că Societatea Română de Televiziune aşteaptă rezultatul evaluării CNA înainte de a se pronunţa cu privire la acest subiect.

Preşedintele a anunţat, vineri, că a promulgat legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie, de la 1 octombrie. Şeful statului a spus că legea respectă criteriile de constituţionalitate şi consideră oportună promulgarea acesteia.

De cealaltă parte, premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, vineri seară, politicienilor şi liderilor sindicali să înţeleagă că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor va avea un efect catastrofal asupra economiei şi a arătat că România nu îşi poate permite aplicarea unei astfel de măsuri iresponsabile. Premierul a declarat din nou că nu va permite aplicarea unei astfel de majorări salariale.