TVR, ridicat în audienţe de Olimpiadă

TVR, ridicat în audienţe de Olimpiadă

Postul public are încă o şansă de a deveni lider de audienţă, duminică, cu ocazia difuzării Ceremoniei Oficiale de Închidere a Jocurilor Olimpice 2008.

TVR 1 va transmite duminica aceasta, începând cu ora 15:00, Ceremonia Oficială de Închidere a Jocurilor Olimpice 2008. Cu această ocazie, postul public speră să obţină rezultate de audienţă la fel de bune ca în ziua de 8 august, când a debutat Olimpiada. Atunci, timp patru ore, TVR 1 a fost lider de audienţă, reuşind să strângă în faţa televizoarelor, în medie, aproximativ 600.000 de telespectatori din mediul urban.

Comentatorii Ceremoniei Oficiale de Închidere a Jocurilor Olimpice 2008 vor fi tot Sorin Hobana şi Andi Vilara, ei prezentând şi festivitatea de deschidere a JO.

Peste 320 de ore de transmisii live

Ne puteți urmări și pe Google News

După 18 zile de Olimpiadă, TVR 1 şi TVR 2 se pot mândri că trasmisiunile în direct de la Beijing, însumate ca număr de ore, au stabilit un nou record - peste 320, şi aproximativ 16 ore în medie, de transmisii live, pe zi. Posturile au acoperit 20 de discipline din cele 38 derulate la JO 2008, celelalte sporturi putând fi urmărite în rezumate zilnice.

Orele de transmisiuni în direct au fost acoperite de 11 comentatori şi reporteri trimişi la Beijing : Marian Olaianos, Mihnea Ionescu, Alina Alexoi, Dana Alexe, Dragoş Bocanaciu, Cristian Mîndru, Sorin Hobana, Narcis Şelaru, Monica Bucur, Alexandru Roman şi Andi Vilara.

Cea mai urmărită zi de competiţii a fost cea de duminică, 17 august, când TVR 1 a adunat, timp de aproape 10 ore, o medie de 516.000 de telespectatori din mediul urban. Cea mai urmărită competiţie a fost finala pe aparate de la gimnastică, difuzată tot pe 17 august, când 739.000 de telespectatori din mediul urban s-au uitat pe TVR 1.

Şi site-ul TVR a înregistrat o creştere importantă pe perioada Olimpiadei. Acesta a urcat în clasamentul media 13 locuri, conform trafic.ro, iar numărul de vizitatori zilnici s-a triplat. Cel mai citit articol de pe site a fost cronica live de la meciul de handbal România - Ungaria, acesta find accesat de 14.449 de vizitatori în 24 de ore.

Tot cu ocaza JO, postul public a lansat un concurc cu premii conrtând în ceasuri ediţie limitată JO. În două săptămâni, aproape 20.000 de telespectatori s-au înscris pe site-ul instituţiei.

TVR 1 şi TVR 2 au fost singurele posturi care au transmis aproape în totalitate Olimpiada, televiziunea publică deţinând drepturile de difuzare, în timp ce Telesport a fost singurul post privat care a reuşit să aibă transmisii live de la Beijing de aproximativ 100 de ore. Celelalte televiziuni au trebuit să se descurce după puteri, fie luând imagini prin intermediul TVR pentru ilustrarea buletinelor de ştiri despre Olimpiadă, fie abordând evenimentul sportiv din diverse unghiuri, sub formă de talk-show-uri sau analize.

CITIŢI ŞI

Jocurile Olmpice prind TVR în ofsaid

EXCLUSIV ONLINE