TVR Cultural, în "haine" noi

TVR Cultural, în "haine" noi

Teatrul, dansul, muzica tradiţională, clasică şi modernă, pictura şi cinematografia îşi dau întâlnire la TVR Cultural, în noua grilă de toamnă a postului, într-o nouă formă. "Paleta" artelor se va desfăşura, din acest sezon, într-un cadru dinamic, cu producţii moderne şi inedite.

Primul pas în acest sens îl face „Jurnalul Cultural“, care, din 4 octombrie, începe cu jumătate de oră mai devreme, de la 22.00, cu un nou pachet grafic şi cu o echipă activă de prezentatori. Primele producţii din grila de toamnă debutează pe 4 octombrie. „Muzici dintr-o expoziţie“, un nou format care va aduce, de-a lungul a 12 săptămâni, sâmbăta, de la ora 16.00, muzică clasică de cea mai bună calitate. Cea de-a doua noutate este emisiunea „Vedere din culise“, prezentată de Anca Sigartău.

Difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 9.00, emisiunea are ca subiect culisele Televiziunii Române, drumul programelor TV de la idee la difuzarea pe micul ecran. Din 5 octombrie, la „Top Cultura“, în fiecare duminică, de la ora 19.00, Ruxandra Gheorghe propune o emisiune în care telespectatorii îşi pot alcătui propriul „top cultural“.

Fiecare ediţie se va încheia cu un interviu realizat de Cristina Liberis. Tot la capitolul noutăţi, din 6 octombrie, telespectatorii au în fiecare luni, de la ora 20.00, un talk-show incendiar pe teme actuale: „Cultura fierbinte“. După „Jurnal“, de la ora 22.40, de luni până joi, Ana Maria Munteanu porneşte „Cu rolele prin Bucureşti“ pentru a afla secretele unor clădiri şi străzi mai puţin cunoscute, dar încărcate de istorie. Dintre emisiunile tradiţionale ale postului, revin „Revolta clasicilor“, „Înapoi la argument“, „V... de la vizual“, „Arta.ro“.

Ne puteți urmări și pe Google News